Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Ege Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun, düzenlenen törenle görevi eski Rektör Prof. Dr. Candeğer Yılmaz’dan devraldı.
Ege Üniversitesi’nin 13. Rektörü olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atanan Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun, Ege Üniversitesi Rektörlüğü Senato Salonunda düzenlenen törenle görevi devraldı. Senato üyelerinin katıldığı törende konuşan Ege Üniversitesi’nin eski rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, 8 yıllık görev süresi boyunca hayata geçirdiği projeleri anlattı. Görev süresinde Ege Üniversitesi’nin 55. ve 60. yıl dönümlerini kutladığını ifade eden Prof. Dr. Yılmaz, “Ege Üniversitesi’nin birlikte öğrenen, gelişen, büyüyen bir üniversite olduğunu herkese gösterdik” dedi.
“15 Temmuz gecesi meydandaydım”
Ege Üniversitesi’nin ilk kadın rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz’dan görevi devralan Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun ise 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminde şehit olan vatandaşlara Allah’tan rahmet dileyerek sözlerine başladı. Rektör Prof. Dr. Hoşcoşkun, “Ülkemize bu acıyı yaşatanları lanetliyorum. Cenabı Allah bize bir daha bu sıkıntılı geceyi yaşatmasın. O gece hiç uyumadım, sabaha kadar meydandaydım” diye konuştu.
Ege Üniversitesi Rektörü olmasında ailesinin ve arkadaşlarının kendisinde emekleri olduğunu ifade eden Hoşcoşkun, “Yıllardan beri birlikte olduğumuz Sayın Cumhurbaşkanımıza, Meclis Başkanımıza ve Başbakanımıza teşekkür ediyorum” dedi. Prof. Dr. Hoşcoşkun, yeni dönem için projelerini ise ileri bir tarihte anlatacağını söyledi.
Konuşmaların ardından eski ve yeni rektörler birbirlerine çiçek sunarken Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, yeni Rektör Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun’a Rektörlük Cübbesini giydirdi. Törenin ardından Ege Üniversitesi Rektörlük Binası önünde, senato üyeleriyle birlikte hatıra fotoğrafı çektirildi.