Öğrenci topluluğu tarafından alınan kitaplar okul kütüphanesine bağışlanırken, sınıflara plastik çöp kutuları konulup, bahçeye fidanlar dikildi.

Seminer ve etkinlik programına Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Niyazi Can, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç.Dr. Hüseyin Öztürk, Genç Eğitimciler ve Eğitim Araştırmaları Öğrenci Topluluğu Danışmanı ve Eğitim Fakültesi Öğretim Üyelerinden Yrd. Doç.Dr. Petek Piner ve Yrd. Doç.Dr. Evrim Ural ile Eğitim Fakültesinden 30 öğrenci katıldı.  Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Can etkinlik sırasında yaptığı konuşmada: “Eğitim Fakültesi olarak akademik çalışmalar yanında toplum kesimlerinin özellikle de okullarımızın eğitim kalitesinin artırılmasına katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Okullarda, belediyede, emniyette ve müftülükte eğitim seminerleri düzenledik ve istek olması halinde de devam ediyoruz. Bugünde Ayaklıcaoluk köyü ortaokuluna, Fakültemizin öğretim üyeleri ve 30 öğrencimizle birlikte sizlerin arasına geldik. İstedik ki geleceğimizin teminatı siz çocuklarımız “Küresel Isınma ve Yenilebilir Enerji Kaynakları ve Atık Yağlar” konusunda bilgi sahibi olun, sizlerde bilmeyenlere anlatın ve gelecekte dünyamızı bekleyen tehlikelerden herkesin haberi olsun” dedi.

Seminer sonunda sınıflara plastik çöp kovaları konularak öğrencilere geri dönüştürülebilir atıklar ve plastikler konusunda uygulamalı bilgiler verilerek, okul bahçesinin ağaçlandırılması için hep birlikte fidan dikim töreni yapıldı.