Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 2011'de Kahramanmaraş ziyaretinde başlatılan eğitim hamlesiyle öğrenciler artık ortalama 25-30 kişilik sınıflarda ders görüyor.

Vali Şükrü Kocatepe, iş adamı Atış Şirikçi tarafından annesi Sevim Şirikçi adına yaptırılan meslek lisesinin açılışında yaptığı konuşmada,  sanayide önder olan Kahramanmaraş'ın eğitimle ilgili seferberlikte de bölgesinin önder ve örnek ili olduğunu söyledi.

Hayırsever iş adamlarının eğitim hamlesindeki katkısına değinen Kocatepe, şunları söyledi:

"Kahramanmaraş'ın eğitim kalitesini yükseltilmesinde bugüne kadar gösterilen çabalarda önemli bir mesafeye gelindi. İl Özel İdaresinin çok önemli bir kısmı eğitim yatırımlarına ayrıldı. Bunun yanında yerel bütçeden sağlanan kaynaklar arttı. Kentte 60 ve yukarı olan sınıf mevcutlarımız il merkezinde 30'lu ve altındaki rakamlara indi. Birçok semtimizde normal öğretime geçtik. Okul inşaatlarımızı tamamladığımızda 2015'de il genelinde normal öğretime geçiyoruz."

Kocatepe, eğitim seferberliğinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kente yaptığı ziyaretle başlatıldığını hatırlattı.

Son 3 yılda 44 okulun hizmete açıldığını vurgulayan Kocatepe, 107 okul inşaatının da devam ettiğini sözlerine ekledi.

- Kız çocuklarının eğitim için

Şirikçi ise ülke topraklarına olan vefa borcunu daha fazla yatırım daha fazla istihdamla ödemeye çalıştıklarını söyledi.

Dünyada tekstil alanında önde gelen firmaları arasında olmayı başarmayı gururla anlattığını dile getiren Şirikçi, "İnsana yapılan yatırım dünyadaki en kutsal yatırımdır. İnsana yatırım geleceğe yatırımdır. Annem Sevim Şirikçi, tüm kız çocuklarının eğitimi için bizlerin ışığı oldu. Bizim bugün bu önemli vazifemizi yerine getirme günüdür. Eğitime ve insana olan yatırımlarımı devam edecektir" dedi.

AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri Yıldırım Ramazanoğlu ve Sıtkı Güvenç de eğitim ve sağlık alanında yapılan çalışmaları anlattı.

Konuşmaların ardından Sevim Şirikçi Kız Meslek Lisesinin açılışı yapıldı.

Açılışa, Garnizon Komutanı Albay Kerim Acar, Cumhuriyet Savcısı Mustafa Küçük,  İl Jandarma Komutanı Coşkun Doğan, Emniyet Müdürü Metin Aşık, İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatih Mehmet Erkoç, MHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tahir Akgemci, AK Parti İl Başkanı Metin Doğan, AK Parti Onikişubat Belediye Başkan adayı Hanefi Mahçiçek, MHP Onikişubat Belediye Başkan adayı Yusuf Temizkan ve diğer ilgilileri katıldı.