Karaman Eğitim Sen Şube Başkanı Derya Kart, ücretli nöbet mücadelelerini sonuç alıncaya kadar kesintisiz sürdüreceklerini ifade etti.

Kart, yaptığı açıklamada 12 Eylül darbeci zihniyetinin günümüzdeki temsilcisi olan AK Parti iktidarının, başta eğitim sistemi olmak üzere, toplumsal yaşamın bütün alanlarını kendi siyasal-ideolojik hedefleri doğrultusunda, tekçi, baskıcı ve otoriter uygulamalar üzerinden tüm topluma dayatmakta olduğunu belirtti. Kart, "Yıllardır özellikle eğitim sistemi üzerinden hayata geçirilen ve pedagoji bilimine tamamen aykırı olan bilim düşmanı politika ve uygulamalar geçtiğimiz 12 yıl içinde tarihte hiç olmadığı kadar artmıştır. Okul öncesi eğitimden üniversitelere kadar eğitim sistemi, bilimin en temel evrensel gerçekleri yok sayılarak, iktidar tarafından sürekli istismar edilen dini kural ve referanslara göre düzenlenmektedir." dedi.

'BU İŞ TAMAMEN ANGARYA'

Öğretmenlerin nöbet tutmalarının karşılığının olmaması, tamamen angarya olduğunun göstergesi olduğuna değinen Kart, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Nöbetler ücretlendirilinceye kadar nöbet tutmayacağız. Üyesi olduğumuz sendikanın yetkili kurullarınca alınan karara uyarak, nöbet nedeniyle yaşadığımız sıkıntıların düzeltilmesi ve kamuoyunca bilinen bu sıkıntıları yine kamuoyuna anlatarak desteğinin sağlanması amacıyla nöbet tutmayacağız; uluslararası sözleşmelerle ve iç hukuk kurallarıyla güvence altına alınan sendikal hakkımızı kullanacağız. Danıştay ve idare mahkemeleri, göreve gelmeme biçiminde gerçekleştirilen sendikal eylemleri yerleşik hale gelen kararlarıyla haklı bir özür olarak görmektedir. Sendikanın yetkili kurullarında alınan karar uyarınca gerçekleştirilen nöbet tutmama eyleminin de bu kapsamda değerlendirilmesi gerektiği için nöbet tutmuyoruz."