Aktif Eğitim Sen Çorum Temsilciliği, öğrencilere LYS ve YGS tercihlerinde yardımcı olmak amacıyla gönüllü üyelerinin desteğiyle 'Tercih Danışmanlığı' yapıyor.

Aktif Eğitim Sen Çorum İl Temsilcisi Adem Yücel, LYS sınav sonuçlarının açıklanmasından sonra sendika üyelerinin öğrencilere hizmet için kolları sıvadığını söyledi. Bu alanda ciddi manada danışmanlık ihtiyacı olduğunu ifade eden Yücel, sendika olarak imkan verilmesi dahilinde gönüllü danışmanlık yapabileceklerini belirtti.

Yönetim olarak öğrencilere destek amacıyla böyle bir karar aldıklarını açıklayan Yücel, “Ne yazık ki eğitim sistemimizin çökmüş çatısı altında hem biz eğitimcilerin hem de geleceğimizin teminatı gençlerimizin yara almaması mümkün değil. Az yara ile eğitim öğretim süreci devam ettirilmek isteniyor ama maalesef bu çok mümkün olmuyor. Bizde bu kadar eğitim handikapları arasında eğitim gören yavrularımızın yaralarını sarma, bir nebze merhem olmak kastı ve niyeti ile böyle bir çalışmaya el attık” ifadelerini kullandı.

Tercih yapmanın sınavlar kadar zor olduğunu dile getiren Yücel, şunları söyledi: “Böyle ciddi bir meselede onlara yardımcı olabilmek ve bu uğurda çalışmak bizim sorumluluğumuz ve görevimizdir diye düşünüyoruz. 6-14 Temmuz tarihleri arası sendikamız temsilcilik binasında bu hizmeti vermeye devam edeceğiz. Şimdiden tüm öğrencilerimize başarılar diler, gelecek adına beklentilerinin olması temennisiyle, her zaman sendika ve eğitimciler olarak yanlarında olduğumuzu ifade etmek isterim. Tercih merkezimizde gönüllü çalışan üye öğretmenlerimize de teşekkür ediyorum.”