Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü personeline yönelik düzenlenen temel yangın eğitimleri Merinos İlkokulu’nda gerçekleştirildi. Düzenlenen teorik eğitimlerin sonunda yangın söndürme tatbikatı yapıldı.

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan acil durum ekiplerinin eğitimleri tüm hızıyla devam ediyor. Gerçekleştirilen ilk yardım eğitiminin ardından Merinos İlkokulu’nda temel yangın eğitimi düzenlendi. Binaların yangından korunması ve çalışanlarda bu yönde bilinç oluşturulması amacıyla yapılan eğitimde yangını önleme, yangından korunma ve yangını söndürme gibi konularda bilgiler verildi.

Eğitmen olarak Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Yangın Eğitmeni Vahit Mert’in yer aldığı programda, olası bir yangın anında müdahale ve doğal afet halinde yapılması gerekenler konusunda önce teorik olarak, ardından da uygulamalı eğitim gerçekleştirildi. Slaytlı ve film gösterimli sunumların ardından Merinos İlkokulu bahçesinde yangın eğitmeni Vahit Mert gözetiminde uygulamalı eğitim yapıldı. Kontrollü bir alanda yakılan ateş, teorik eğitimini tamamlayan milli eğitim personeli tarafından söndürüldü. Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, farklı konularda eğitimlerin devam edeceğini belirtti.