Kahramanmaraş'ta hayırsever işadamı Mustafa Narlı'nın kardeşleriyle yaptıracağı 24 derslikli İmam Hatip Ortaokulu ile ilkokulun protokolü imzalandı.

Vali Şükrü Kocatepe, valilik toplantı salonunda düzenlenen törende, kentin eğitimine katkıda bulunacak okulun yapımını üstlenen Narlı ailesine teşekkür etti.

Kahramanmaraş'ta öğrencilerin 3 yıl öncesinde 50-60 kişilik sınıflarda eğitim gördüğünü anımsatan Kocatepe, şunları kaydetti: "Bugün hayırsever iş adamlarımızın desteğiyle, İl Özel İdare bütçesinden önemli pay ayrılmasıyla sınıf mevcutları 30'un altına düştü. Artık normal öğretim yapan okul sayılarımız her geçen gün artıyor. Sınıflardaki öğrenci sayılarının 28 ile 30 arasına kadar düşmesi eğitim kalitesini de artırıyor. Biz gelecekte eğitim ve öğretimde bölgenin en iyi ili olma gayretindeyiz."

Kocatepe, hem öğretmenlerin gayreti hem de sınıf mevcutlarının düşürüp okullardaki fiziki yapıyı el birliğiyle geliştirip, velilerinde desteğini alarak eğitim kalitesini artırmak istediklerini belirtti.

Kentte eğitim öğretimin her geçen gün çok daha iyi noktaya geldiğini aktaran Kocatepe, "Bu arada hayırsever iş adamlarımızın okul yaparak verdiği destek çok önemlidir. Katkı sunan herkese teşekkür ediyorum, bu gün 34. okul protokolünü imzaladık" şeklinde konuştu.

İş adamı Mustafa Narlı ise uzun yıllardan beri kentte sanayici olduklarını belirterek, aile olarak babaları adına yaptıracakları okulun mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Konuşmaların ardından Vali Kocatepe ve iş adamı Narlı ile İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan arasında, İl Özel İdaresine ait arazide Üngüt Mahallesinde yaptırılacak 24 derslikli okulun protokolü imzalandı.