Alman İşveren Birlikleri Federasyonu (BDA) bu yılki ödülü için gerçekleştireceği yarışmayı eğitim çevrelerinin bu yıl en çok konuştuğu bir alanda gerçekleştiriyor. Alman Demiryolları (DB) ve Alman Telekom’un da katkılarıyla düzenlenecek yarışmanın konusu dijital eğitim. BDA ve bu iki kurum, ‘2015 Eğitim İçin İşveren Ödülü’ kapsamında bu yıl dijital çağda gelecek ve öğrenmede çeşitlilik vaat eden konseptlerin peşinde.

Bu gibi konseptlere sahip olan ve projesine güvenen eğitim kurumlarının yarışa katılmak için 31 Temmuz’a kadar başvurmaları mümkün. Yarış; erken yaş eğitimi, okul eğitimi, mesleki eğitim ve yükseköğrenim olmak üzere dört kategoriden oluşuyor. Ödül sahiplerini ise ekonomi, bilim ve siyaset dünyasından isimlerin yanı sıra vakıfların önde gelen isimlerin oluşturduğu bir jüri heyeti seçecek.

Yarışmayla ilgili açıklamada bulunan BDA Başkanvekili Gerhard F. Braun, dijitalleşmenin insan hayatını temelinden değiştirdiğine dikkat çekti. Bunun eğitim sistemi açısından da önem taşıdığını dile getiren Braun, dijital teknolojilere açık olmayı, dijital medya araçlarını yetkinlik ve sorumlulukla kullanmayı teşvik etmek gerektiğini ifade etti.
Alman Telekom Personel Şefi Christian P. Illek de, çocuk ve gençlerin bugün doğrudan yeni dijital teknolojilerle büyüdüğünü, ancak buna rağmen bunların kullanımı ve okul hayatına yansımasının ikincil bir önem taşıdığını dile getirdi.

Illek, çocuk ve gençlerin dijital medya araçlarına olan yatkınlığının teknize edilmiş bir dünyada hayatı şekillendirmeyi kolaylaştırdığını ve Alman ekonomisi için de önemli bir başarı faktörü olduğunu söyledi. Çocuk ve gençleri yarının iş dünyasına hazırlayan eğitim kurumlarını aradıklarını ifade eden DB Personel Şefi Ulrich Weber ise, pedagojik olarak mantıklı olanı teknik imkanlarla kombine eden konseptlere ihtiyaç duyduklarını ifade etti. Weber, “Ancak geleceğe yatkın bir eğitim sistemi ile dijital çağın taleplerini yerine getirebiliriz” şeklinde konuştu.

Bu yıl 16. kez bu ödülü verecek olan BDA, her kategorideki birinciyi 10 bin Euro ile ödüllendirecek. Ödül töreni 24 Kasım’da gerçekleşecek.