Isparta Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ISMEK birimi tarafından açılan ve toplamda 878 saat süren aşçı yardımcılığı kursu tamamlandı. 20 kişinin başvurduğu kursta 14 kursiyer başarı gösterdi.

3 Kasım 2014 tarihinde başlayan ve 6 Ağustos 2015 tarihinde son bulan ve toplam 878 saat kurs gören kursiyerlerden 14’ü sertifika almaya hak kazandı. Aşçı yardımcılığı kursiyerlerine katılım belgeleri belediye yemekhanesinde düzenlenen bir törenle Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın tarafından takdim edildi.

Hem yemek hem de sunumda başarı sağlayan aşçı yardımcılarını tebrik eden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, kursiyerlerin profesyonel bazda yetiştiklerini söyledi. Kaliteli aşçıları her yerde bulmanın mümkün olmadığını dile getiren Günaydın, 2’si erkek, 12’si bayan olmak üzere 14 aşçı yardımcısı kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Kursu bitirerek aşçı yardımcılığı unvanını kazanan kursiyerlerin rahatça iş bulabileceklerine inandığını kaydeden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, her yaş grubundan kursiyerlerin bu kursta yer aldığını anlattı.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, şunları söyledi: “Bugün burada aşçı yardımcılığı unvanını kazanan arkadaşlarımız istedikleri yerde iş bulabilirler. Bu alandaki açığı kapatabilirler. Bu kursu düzenleyen Kültür Müdürlüğümüze, kursu veren hocamıza teşekkür ediyorum. Aşçı yardımcısı olan kursiyerlerimizi de gösterdikleri sabır ve başarılarından dolayı tebrik ediyorum. Bu kurslarımızın devamı gelecektir. Aşçı yardımcılarımızın tercihlerini öncelikle Isparta’dan yana kullanmalarını arzuluyorum.”