İL DIŞINDA OKUYAN KAHRAMANMARAŞLI ÖĞRENCİLERİ UNUTMADIK

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Sayın Emine Erdoğan öncülüğünde başlatılan Eğitim Seferberliği kapsamında Ekinözü Belediyesi bin 620 öğrenciye üniversiteye hazırlık kitabı hediye etti.

Kahramanmaraş Ekinözü Belediyesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın başlatmış olduğu “Eğitim Seferberliği”nekatkıda bulunmak üzere2017-2018 eğitim-öğretim yılı içerisinde; Kahramanmaraş, Elbistan, Ekinözü başta olmak üzere ilçemiz ve çevre ilçelerde bölge öğrencilerimizin ağırlıklı olarak bulunduğu Darende Mehmet Emin Ilıcak Fen lisesi ve Mesleki Teknik Anadolu Sağlık Meslek Lisesindeki bin 620 üniversite hazırlık öğrencisine yeni sisteme uygun; Matematik, Geometri, Fizik, Kimya, Biyoloji, Türkçe, Edebiyat, Tarih, Felsefe ve Coğrafyadan oluşan kaynak setleri hediye etti.

Ekinözü Belediyesi tarafından, Bin 620 öğrenciye üniversiteye hazırlık kaynak kitap seti dağıtıldı.

İl dışında okuyan Kahramanmaraşlı öğrencileri de unutmadıklarını ifade eden Belediye Başkanı Nursi Çeleğen: “Eğitime yüzde yüz destek veren bir belediye olarak, eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak adına çevre ilçelerde üniversite sınavına hazırlanan, ancak maddi yetersizlikler nedeniyle kurslara gidemeyen ve özel ders alamayan lise son sınıf öğrencilerine kaynak kitap seti kitap seti hediye ediyoruz.” dedi.

Öğrenciler için üniversite sınavı mücadelesinin ilkokul yıllarından itibaren başladığını ifade eden Çeleğen şöyle konuştu: “Üniversite sınavını kazanabilmek adına öğrencilerimiz uzun yıllar düzenli ve planlı bir şekilde ders çalışıyor. Sınav tarihinin yaklaştığı bu günlerde de biliyoruz ki daha yoğun bir şekilde ders çalışmaya devam ediyorlar. Bizler de öğrencilerimizin bu yoldaki mücadelesine destek olmak amacıyla deneme kitapları hazırladık. Doğru cevaplanacak bir sorunun bile sınavlarda etkili olacağını düşünerek bu kitaplarla öğrencilerimize yardımcı olabilmeyi hedefledik. Çocuklarımız, geleceğimiz yeter ki kendilerine güvenip sınavı kazanacaklarına inansınlar. Bizler de öğrencilerimize inanıyorve güveniyoruz. Onlar, Türkiye´nin geleceği. Yaşlanan Avrupa´nın aksine, genç ve dinamik nüfusumuzlaülke olarak geleceğe güvenle bakıyoruz.”

Kamu kurumları eliyle eğitime yapılan yatırımın önemli yatırımlardan olduğunu ve bu yatırımların okullara zamanında ulaştırılması gerektiğini belirten Çeleğen şunları da ifade etti: “2018 yılında Ekinözü Belediyesi olarak ilçemizdeki okullara ve eğitime azımsanmayacak derecede yatırım niteliğinde katkılarda bulunduk. Öğrencilerimizin en iyi şartlarda eğitim görmeleri için tüm gayretlerimiz devam etmektedir. Eğitime verdiğimiz çeşitli destekler sayesinde her geçen gün bir adım daha ileriye gitmekteyiz. Öğrencilerin farklı kaynaklardan istifade etmeleri için lise son sınıföğrencilerine yönelik üniversite sınavlarına hazırlık ve yardımcı kitap dağıtımı yaptık. Ümit ediyorum ki önümüzdeki günlerde üniversite sınavına girecek olan öğrencilerimiz, dağıttığımız bu ilave kaynaklardan yararlanarak sınava daha iyi hazırlanmış olacaklar.”

Geleceğimizi şekillendirecek ve ülkemizi ileri seviyelere taşıyacak başarılı gençlere destek vermeyi Kaymakamlık ve Belediye olarak kendilerine bir görev ve sorumluluk bildiklerini belirten Çeleğen: "Gençlerin üniversiteyi kazanmalarına bir nebze olsun katkıda bulunabilirsek öğrenciler ve ailelerinin mutluluklarına da o nispette ortak olmuş oluruz. Bin 620 öğrenciye ulaşmamıza vesile olan Yalova'dan ve Ankara'dan bizlere desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen kıymetli işadamı Harun Bakkal Beyefendi'ye, Gönüllü İyilik Hareketi Derneği Başkanı Ersin Erdoğdu Bey'e, İstanbul’dan Aygül Kar Hanımefendi'ye ve Selim Işık hocamıza teşekkürlerimi bir borç bilerek şükranlarımı sunuyorum.” dedi.