Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanlığı tarafından Elazığ'da 10-12 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 'Kuran Okuyucuları Semineri' başladı.
Seminerin açılış programına Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Osman Şahin, Elazığ Valisi Murat Murat Zorluoğlu, Elazığ Müftüsü Peyami Güngör ile kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri ile Kuran okuyucuları ve çok sayıda din görevlisi katıldı.

Kuran tilavetinin ardından programın açılış konuşmasını yapan ve 3 gün boyunca Elazığ'da yapılacak etkinlikleri anlatan Elazığ Müftüsü Peyami Güngör:"Bir çok manevi şahsiyetin yetiştiği Elazığ için önemli bir günü yaşıyoruz.Bu programın ilimizde yapılmasına katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz ise yaptığı konuşmada şunları söyledi:"İndiği günden beri eskimeyen Kuran'ı Kerim bizi bambaşka alemlere taşıyan ilahi bir kitaptır. Kuran'ı Kerim'i okumak kadar dinlemesi,gönülleri kuşatan sesine ve anlamına da kulak vermekte önemlidir."

Vali Murat Zorluoğlu'da Elazığ'da Kuran'ı Kerimi anlatan böyle güzel programın yapılmasından dolayı emeği olan herkese teşekkür etti.

Seminer kapsamında Elazığ'a gelen Kuran okuyucuları seminer dışında 3 gün boyunca cami, üniversite ve yerel televizyonlarda Kuran ziyafeti verecek.