Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi (AÖF), önümüzdeki eğitim öğretim yılı sınavlarının Elbistan'da yapılacağını duyurdu

Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2014-2015 eğitim öğretim yılında AÖF sınavlarının ilçede yapılabileceğini belirtti.

Konuyla ilgili gerekli yazının AÖF tarafından Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ)'ye gönderildiğini ifade eden Akkoyun,  şöyle konuştu:

"Bu sınavların ilçemizde yapılması noktasında önemli bir gerekçemiz bulunuyordu.  Elbistan başta olmak üzere, Afşin, Göksun, Nurhak ve Ekinözü ilçelerinin sınav merkezine uzak olması, sınava girecek olan insanların performansını etkilemesi, zaman kaybı ve ekonomik masrafların yüksek oluşu gibi insanların gerekçeleri bulunuyordu.

Bu durum vatandaşlar tarafından bize ciddi sorun ve sıkıntı olarak iletildi. Elbistan'ın sınav merkezi olmasıyla birlikte sınava girecek olan insanlar daha az etkilenilecek ve daha az masrafları olacaktır"

Alınan kararın şimdiye kadar ilçede yapılan sınavlardaki hassasiyet olduğunu anlatan Akkoyun, Alanya, Bandırma, İnegöl, Keşan, İskenderun, Gebze ve Fethiye ilçelerinden sonra Elbista'ında sınav merkezi olmasında emeği geçenlere teşekkür etti.