Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Engelliler Şube Müdürlüğü'nün organize ettiği konferansta Öğretim Görevlisi Dr. Mustafa Öztürk bir sunum gerçekleştirdi.

“Engelli ve Engelli Ailelerinin Yaşadığı Duygusal Sorunlar” konusunda katılımcıları bilgilendiren Dr. Mustafa Öztürk, engellilerin kanunla belirlenen haklarına sahip çıkmalarını, yerel yönetimlerden gıda ve yakacak istemelerinden ziyade kanunda kendilerine tanınan hakları ve görevleri yerin getirmelerini istemelerini söyledi.

Sunum sırasında Neyzen Ahmet Nebi Akpınar'ın ney dinletisi eşliğinde Dr. Öztürk, engelli bir çocuğun annesine yazdığı mektubu okuyarak duygusal anlar yaşattı.

İşitme engelliler için Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı personellerinden Latif Aslan'ın çeviri yaptığı konferansın sonunda, Elbistan Belediye Başkanvekili Kahraman Koç, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Mehmet Fetih Yanardağ, Engelliler Şube Müdürü Mehmet Fatih Akşam, Dr. Mustafa Öztürk'e çiçek ve plaket takdim ettiler.