Elbistan ilçesinde bu yıl yaklaşık 36 bin öğrenciye ücretsiz 500 bin kitap dağıtılacak.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2013-2014 eğitim öğretim yılının 16 Eylül Pazartesi günü başlayacağını belirtti.

Birinci sınıfı gidecek öğrencilerin okullarını tanıma amacıyla bir hafta önce başlayacağını belirten Çelik, şunları kaydetti: "Kurum olarak yaklaşık 36 bin öğrenci ve 2 bin 500 çalışanımızla eğitim öğretime hazırız. Birinci sınıfa yaklaşık 4 bin öğrenci başlayacak. Bakanlık tarafından gönderilen kitaplar, dağıtım deposunda tasnif edilerek okullara gönderilmeye başlandı. Ücretsiz kitap dağıtımı okullar açılmadan tamamlanmış olacak. Okullarımızın fiziki koşullarında hiçbir eksiğimiz yok" dedi.

Çelik, "4+4+4" eğitim sistemi kapsamında bütün düzenlemelerin yapıldığını belirterek, "İkametgahları hangi okulun hinterlandı içerisinde ise veli o öğrencinin kaydını bizzat gerçekleştirecek. Okullar başlamadan bu işlemlerin gerçekleştirilmesini istiyoruz" ifadesini kullandı.

Eğitimin doğumdan itibaren başlayıp ölüme kadar devam eden bir süreç olduğunu kaydeden Çelik, bu süreçte içerisinde insanı sosyalleştiren ve geliştiren en önemli öğenin sevgi olduğunu sözlerine ekledi.