Tatvan Kaymakamlığı'na bağlı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından 'Emlak Danışmanlığı Kursu' açıldı.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde açılan ve haftanın her günü olmak üzere toplamda 120 saat olarak verilecek olan kursa toplam 100 kursiyer katılım gösterdi. “Emlakçılık” ile ilgili temel eğitimlerin verileceği kurs sonunda, kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verilecek.

Emlak danışmanlığı kursunun tüm Türkiye'de emlakçılıkla uğraşanların ve uğraşmayı düşünen bireylerin katılması ve sertifika almasının zorunlu bir eğitim programı olduğunu belirten Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, açılan kursun emlakçılık yapmakta olan kişiler ya da yeni emlak bürosu açacakların, sertifika sahibi olmaları açısından önemli olduğunu söyledi.

Kurs sonunda başarılı olacak olan kursiyerlere verilecek olan sertifikanın Milli Eğitim Bakanlığı onaylı olduğu için tüm Türkiye'de geçerli olduğunu ifade eden Kaymakam Erkan; kursta, emlak ile ilgili genel kavramlar, hukuki ve ekonomik boyutta emlâkçılık, emlak alım, satım, kiralama gibi konular işleneceğini belirtti.

Kursu düzenleme amaçlarıyla ilgili bilgi veren Erkan, “Temel emlakçılık hizmetleri kursumuzun amacı; emlakçılıkla uğraşan ya da uğraşmayı düşünen kişilerin emlakçılık faaliyetlerinin öngördüğü tüm işlemlerin usulüne uygun yapılabilmesi için gereken bilgi birikimine sahip olmalarıdır. Bu kursa katılan kursiyerler, emlak pazarlama konusunda sektörün geçmişi, bugünü ve geleceğine ilişkin uygulamaları öğrenmeleri sağlanarak, emlakçılık hizmetlerinde halkla ilişkiler ve psikoloji kavramlarını her türlü iş ilişkilerinde kullanma yeteneğine sahip olmaları hedeflenmektedir.” diye konuştu.