KAHRAMANMARAŞ'ta Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü, yaptığı toplantı ile okul servisi sürücülerini fazla yolcu taşımama başta olmak üzere kurallara uymalara konusunda uyardı.

Okulların açılmasına sayılı günler kala Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği salonunda düzenlenen toplantıda Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü Ekipler Amiri Komiser Yardımcısı Ferdi Özpolat; öğrenci servis taşımacılığı hizmet yönetmeliğindeki yeni değişiklikler ile servis araçları ve sürücülerin taşımaları gereken nitelikleri sıraladı. Sürücülerden trafik kurallarına kesinlikle riayet etmelerini isteyen Özpolat, kuralları uyulması halinde üzücü kazaların önüne geçilmiş olacağını söyledi.

Eğitim-öğretim yılı boyunca trafik ekipleri olarak öğrenci servilerine yönelik denetimlerin aralıksız devam edeceğini vurgulayan Ferdi Özpolat, öğrenci servisi sürücülerini özellikle fazla yolcu taşımamaları konusunda uyardı.

Geçen yıl yapılan denetimler ve sonuçları hakkında da bilgiler veren Özpolat, şöyle devam eti:

"Her yıl bazı eksikliklerle karşılaşıyoruz. Geçen yıl bir önceki yıla göre daha iyiydi. İlimizde toplam 495 adet öğrenci servisi var. Bunun 246’sı şehir merkezinde. Geçtiğimiz yıl 13 bin 775 tane öğrenci servisi denetlemişiz. Tabii bu her aracın 2’şer 3’er defa denetlendiği anlamına geliyor. İl merkezinde denetlenmeyen araç yok. Denetlediğimiz araçlardan 322’sine ceza-i işlem uygulamışız. Bu rakam bir önceki yıl daha yüksekti. En çok önümüze çıkan ceza 111 adetle fazla yolcu taşımak. Bunu 68 adetle de ek koltuk izliyor. Bunlara dikkat edelim. İl genelinde 9 tane maddi hasarlı kaza meydana gelmiş. Bunun 5 tanesi yaralamalı kaza olmuş ama hiç öğrenci yaralanmamış. En çok öne çıkanda geçtiğimiz yıl Nurhak İlçesi’nde taşımalı eğitim yapan bir servis aracının kazasında 15 öğrenci yaralanmıştı. Çok şükür il merkezinde ve diğer yerlerde daha büyük bir kazamız olmadı."