Kayseri Özel Kılıçaslan Liseleri’nde okul kütüphanesinden en çok kitap alan ve okuyup geri getiren öğrenci çeyrek altınla ödüllendirilecek. Amaç öğrencileri kitap okumaya teşvik etmek.

Mart ayının son haftasında kutlanacak Kütüphaneler Haftası’na sayılı günler kaldı. Kurum ve kuruluşlar bu haftaya çeşitli etkinliklerle hazırlanıyor. Kılıçaslan Liseleri Kütüphane Sorumlusu Ümit Özen de kitap okumayı teşvik etmek için bir kampanya başlattı. Kütüphaneden sene içinde en fazla kitap alan öğrenciyi çeyrek altınla ödüllendirmeye karar verdi. Özen, en fazla kitap okuyan ikinci ve üçüncü öğrenciyi de çeşitli hediyelerle ödüllendirecek. Belirlenen ödül sahipleri, kütüphaneler haftasında öğrenci ve okul idarecilerinin de katıldığı törenle açıklanacak.

Kütüphane sorumlusu Ümit Özen, çeyrek altın ve hediyeleri kendi imkanlarıyla alacağını söyledi. Kampanyayı duyurmak için afiş bastırığını belirten Özen, bunları okulun duvarlarına asarak kitap okumaya teşvik kampanyasını öğrencilere duyurduğunu söyledi. Başarılı olmanın yolunun değişik konularda kitap okumaktan geçtiğini vurgulayan Özen, “Ben de buna dikkat çekmek ve herkesi kitap okumaya teşvik etmek amacıyla böyle bir kampanya organize ettim.” dedi.