Bursagaz, sektörüne kalifiye eleman yetişmesini sağlamak amacıyla Demirtaşpaşa Endüstri Meslek Lisesi’nde doğalgaz sınıfı açılması için protokol imzaladı. Bursagaz, burada eğitim gören gençleri, mezun olduklarında iş bulmalarını kolaylaştıracak şekilde sektöre hazırlayacak.

Doğalgaz kullanımının her alanda yaygınlaşması ile yaşanan kalifiye eleman sıkıntısına çözüm üretmek isteyen Bursagaz, Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Alanı’nda Doğalgaz Şehir Şebekesi Eğitim Salonu oluşturmak için Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol imzaladı. Bursagaz, burada eğitim gören çocukları ise sektöre hazırlayacak ve iş imkanı sunacak. Hazırlanan protokol Bursagaz Teknik Genel Müdür Yardımcısı Şükrü Özden ile Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Gürhan Çokgezer arasında imzalandı.

Demirtaşpaşa Endüstri Meslek Lisesi’nde gerçekleştirilen törende konuşan Şükrü Özden, ana hissedarları EWE AG’nin Almanya’da teorik eğitimlerini lisede alan öğrencileri şirket bünyesine alarak, ihtiyaçlarına yönelik yetiştirdiklerini anlattı. Özden, “Şirkette 2 yıllık uygulamalı eğitimlerini alan öğrenciler eğitim dönemi bittikten sonra EWE AG’de çalışmaya başlayabiliyor. Böylece öğrenciler hem teorik, hem de pratik eğitimleri alıyor. Mezuniyet sonrası yeterli yetenek ve donanımlı iş gücü temin ediliyor. Bu bizler için erken belki, fakat ileriki dönemlerde buna benzer uygulamaları hayata geçirmek planlarımız arasında. Şuan attığımız bu adım, büyük bir adımdır ve inşallah ilerleyen günlerde daha geniş kapsamlı projelere de imzamızı atarız.” dedi.

Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Gürhan Çokgezer ise bu adımın diğer şirketlerin Bursagaz’ı örnek alarak meslek lisesindeki öğrencilerin yetişmesi için örnek olması temennisinde bulundu. Konuşmaların ardından protokol imzalanarak, lise içinde oluşturulacak atölye gezilerek detaylı bilgiler paylaşıldı.

Kurulacak doğalgaz sınıfında teorik ve pratik uygulama kısımların yer alması planlanıyor. Okul tarafından tahsis edilen atölyenin inşaat, mobilya, kurumsal giydirme işleri yapıldıktan sonra gerekli doğalgaz ekipmanları, şebeke malzemeleri ve bilgisayarlar temin edilerek sınıf eğitim için hazır hale getirilecek. Yaz döneminde sınıf ve bölüm ile ilgili gereken tüm çalışmalar tamamlanarak yeni eğitim öğretim yılında isteyen öğrenciler bu bölümü tercih ederek eğitimlerine başlayabilecek. Ayrıca bu bölümü okuyan öğrenciler Bursagaz’da staj ve iş imkanı yakalayabilecek.