Üniversite tercihleri yaklaşırken engelli öğrencilerin üniversite seçiminde nelere dikkat etmeleri gerektiğine dair açıklamalar yapan Nişantaşı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Levent Uysal, ‘Engel diye bir şey yok’ diyerek, öncelikle zihinlerdeki engelin kalkması gerektiğine dikkat çekti.
Engelli öğrencilerin üniversite hayatını kolaylaştırmak için üniversitelerin engelli öğrencilere göre yapılması gerektiğini dile getiren Mütevelli Heyeti Başkanı Levent Uysal, “Engel diye bir şey yok. Asıl hedef hep birlikte bir yerlere koşmak. Mezun olan öğrencilerin eşit fırsatta eğitim almaları sağlanmalı. Hiçbir engelimiz yok öncelikle bunu kurgulamalıyız. Tüm arkadaşlara pozitif enerji vermeliyiz ve pozitif ayrımcı olmalıyız. Ve öğrencilerin kendi aralarında birbirlerine destek çıkmalarını sağlayarak mutlu etmeliyiz” ifadelerinde bulundu.
“ENGELLİ ÖĞRENCİLER TERCİH ETMEK İSTEDİKLERİ ÜNİVERSİTELERE MUTLAKA GİTMELİLER”
Uysal, “Engelli öğrenciler tercih etmek istedikleri üniversitelere mutlaka gitmeliler. Oradaki öğrenci, öğretmen ortamıyla tanışmalı, oranın mütevelli heyetiyle ve rektörüyle görüşmelidir. Güzel bir enerji aldıktan ve kampüsün kendi standartlarına uygunluğunu test edip onayladıktan sonra o üniversiteyi tercih etmeli. Her şey iyi enerjiden ve doğru diyalogdan geçiyor. Bir üniversite ne kadar yüksek teknolojili olursa olsun o okula girildiğinde negatif bir enerji hissedilirse, eğitim çok verimli olmaz” dedi.
“TAMAMEN ENGELSİZ BİR ÜNİVERSİTE”
“Nişantaşı Üniversitesi olarak hem kampüsümüzle hem de derslerimizle kesinlikle engel tanımıyoruz” diyen Uysal, “Bizim üniversitemiz tamamen engelsiz bir üniversite. Engelli kavramına ben katılmıyorum. Burada bizler bütün herkesin katılımıyla ayırt etmeden kimseyi tümleşik eğitimler vererek, engelli arkadaşlarımızın motivasyonunu arttırıyoruz. Kampus içerisindeki fiziki alanlar sayesinde ve hep birlikte katılabileceğimiz sosyal aktiviteler düzenleyerek onların eğitim standartlarını yükseltiyoruz. Engel sadece fiziksel değildir bazen finansal engellerimiz de olabiliyor. Bunu da verdiğimiz burslarla telafi etmeye çalışıyoruz. Biz kendimizi öğrencilere fayda merkezi olmaya odaklıyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.
“PES ETMESİNLER VE HAYATLARINA DEVAM ETSİNLER”
Nişantaşı Üniversitesi Mobil Teknolojiler Bölümü 1. Sınıf Öğrencisi Burak Can Avcı, üniversite tercihlerinde engellilere verilen değeri göz önünde bulundurduğunu belirterek sözlerine şu ifadeleri ekledi, “Burada verilen değer çok fazla olduğu için burayı tercih ettim. Okulun içerisindeki ulaşım kolaylıkları benim için çok önemli. Kampüsün içerisinde asansör, rampa gibi unsurların olmasına dikkat edilmeli. En önemlisi de orada mutlaka bir aile ortamının sıcaklığı bulunmalı. Burada engelli öğrencilerin yanına sınavlarda teke tek olarak bir öğretmen veriyorlar, bu sayede rahat bir şekilde sınav olabiliyorsunuz. Engelli arkadaşlar kesinlikle pes etmesinler ve hayatlarına devam etsinler. Bir şekilde bir yerden hayata tutunabiliyor insan.