Çukurova Halk Eğitim Müdürlüğü ile Genç Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü arasında engelli sporculara ferdi branşlarda eğitim, çocuklara ve gençlere kültür-sanat, mesleki kurslar düzenleme konularında işbirliği protokolü imzalandı.

Genç Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Celal Karadoğan, 5 yılda bin 500’den fazla engelsiz çocuğun ve gencin gönüllülerin desteğiyle eğitim, spor, kültür ve sanat gibi konularda atölyelere katıldığını belirtti. Karadoğan, “Bu işbirliği engelli sporcularımızın daha profesyonel şekilde çalışmalarını sağlayacak. Diğer taraftan Çukurova ilçesindeki binlerce genç kendini geliştirerek engellilerle ilgili ‘hak temelli’ yaklaşımı benimseyecek.” dedi.

Engelli, engelsiz 50’den fazla sporcusu olan Genç Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü‘nden Mehmet Ali Atmaca geçen yılın ağustos ayında erkekler 400 metrede Avrupa üçüncüsü olarak bronz madalya kazandığını aktaran Karadoğan, haftanın 7 günü sporcularının antrenman yapabildiğini dile getirdi. Karadoğan “Kulüp olarak ideale yakın bir antrenman performansımız var. Bulunduğumuz alanda da Çukurova Belediyesi büyük iyileştirmeler yapacak ve antrenman alanları daha elverişli hale getirilecek ve dünya arenasına başarılı sporcular yetiştireceğiz.” diye konuştu.