Engelliler için İnciraltı’nda bir hobi bahçesi oluşturan İzmir Büyükşehir Belediyesi, ailelerden olumlu geri dönüşler aldı. Büyükşehir, engelli çocukların enerjilerini toprağa vererek rahatladığı bahçelerin sayısı arttırma kararı aldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İnciraltı Engelli Hizmet Merkezi'nden eğitim, rehabilitasyon ve sosyal gelişim desteği alan engelli öğrenciler ve aileleri için bir hobi bahçesi oluşturdu. Sosyal Projeler Dairesi Başkanlığı Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü koordinasyonunda, Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ve Ege Üniversitesi Bayındır Meslek Yüksekokulu'nun destekleriyle oluşturulan bahçe, engelli öğrencilerin yeni mutluluk kaynağı oldu. Yüksekokul öğrencilerinin destekleriyle bahçelerine marul, soğan, bezelye, bakla diken engelli öğrenciler, bitkilerinin büyüme sürecini sıkı bir şekilde takip etmeye başladı. Onların boy atması ile birlikte mutlulukları artan öğrenciler, ürünlerini alabilmek için sabırsızlıkla beklediklerini söyledi.

“Doğal ortamda tarımla rehabilitasyon” çalışmalarına örnek model olması hedefiyle yola çıkılan projeyi şehir geneline yaygınlaştırarak geliştirmek istediklerini söyleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Aysel Özkan, “Amacımız engelli arkadaşlarımızı tarımla rehabilite etmek, onların sosyal gelişimlerine ve eğitimlerine destek olmak ve kendi ürünlerini elde etmelerini sağlamak. Gerçekten de büyük yararı olacağına inandığımız bir projemiz bu. Kentin çeşitli yerlerinde geliştirmeyi planlıyoruz.” şeklinde konuştu.

İnciraltı Engelli Hizmet Merkezi'nden eğitim, rehabilitasyon ve sosyal gelişim desteği alan engelli öğrencilerin aileleri de çocuklarının hobi bahçesinde çok mutlu olduğunu belirterek şunları söyledi: “İzmir Büyükşehir Belediyesi, çok güzel bir rehabilitasyon alanı oluşturdu. Çocuklarımız şimdi evde de bitki dikmek istiyor. Hobi bahçesinde hem rahatlıyorlar hem de enerjilerini toprağa verebiliyorlar. Buraya geldiklerinden beri büyük değişiklik kaydettiler, daha pozitif oldular. Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ediyoruz.”