Tarihi ve doğal zenginlikleriyle Mersin’in göz bebeği olan Silifke’deki ören yerleri, ziyaretçi akınına uğruyor.

Erasmus Öğrenim Hareketliliği kapsamında Romanya, Macaristan ve Polonya’dan Mersin iline gelen 14 öğretmen ve 16 öğrenci, Silifke’de ağırlandı. İlçenin tarihi ve ören yerlerini gezerek, doğal güzellikler içerisinde incelemelerde bulunan öğretmen ve öğrencilere, Silifke Belediyesi Halk Oyunları grubu da bir gösteri sundu. Göksu Otel’de öğle yemeğinde bir araya gelen yabancı öğretmen ve öğrenciler, burada Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut’un misafiri oldular. Belediye Başkanı Mustafa Turgut’a, Belediye Meclis Üyesi Mevci Arslan da eşlik etti. Başkan Turgut, öğretmen ve öğrencileri Silifke’de ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduklarını belirterek, ilçenin yurt içi ve yurt dışı alanda tanıtılmasına büyük önem verdiklerini kaydetti.

‘İLÇEMİZİ HER ALANDA TANITMAYA GAYRET GÖSTERİYORUZ’

Turgut, şöyle konuştu: "Binlerce yıllık geçmişinde birçok uygarlığın yaşadığı Silifke’miz, sahip olduğu zengin arkeolojik kalıntılar ve doğal güzellikleriyle dünyanın dört bir yanından ve yurt içinden milyonlarca turisti ağırlamaya devam ediyor. Özellikle yaz aylarında turist akınına uğrayan ilçemize en çok Hollanda, Belçika, Almanya ve İngiltere başta olmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerinden milyonlarca turist geliyor. Yabancı turistlerin yanı sıra yurdumuzun dört bir yanından çok sayıda yerli turisti de ağırlayan Silifke’de en çok Uzuncaburç, Cennet-Cehennem, Roma Tapınağı, Astım Mağarası ve Aya Tekla Kilisesi büyük ilgi görüyor. Bugün de Erasmus projesi kapsamında Romanya, Macaristan ve Polonya’dan gelen 14 öğretmen ve 16 öğrencimizi ilçemizde ağırladık. Öğretmen ve öğrencilerimizde ilçemizin tarihi ve doğal güzelliklerine hayran kaldıklarını ifade ettiler. Kendilerine yöremizi tanıtan broşürler, kitapçıklar ve dergiler verdik. Projenin uygulanmasında emeği geçen öğretmen ve idarecilerimize teşekkür ediyorum."

‘SİLİFKE’NİN TARİHİ VE DOĞAL GÜZELLİKLERİNİ KEŞFEDİYORLAR’

Sosyal faaliyetlere büyük önem verdiklerini aktaran Zirve Üniversitesi Endüstri Müh. Tercüman Meriç İyioğlu, "Macaristan, Romanya ve Polonya’dan gelen öğretmenler ile öğrencilerimize Silifke'yi gezdirdik. Çocuklar yaşadıkları çevre dışına çıkarak tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerimiz ile değerlerimizi tanıma fırsatı buldular. Gerçekten Silifke yaşanabilir bir yerleşime sahip. Fırsat buldukça tatil yapmaya gelmeyi de düşünüyoruz." dedi.

Yabancı öğrenciler ise "Görmediğimiz yerleri gezme ve tanıma fırsatı bulduk. Silifke Kalesini, Cennet Cehennemi, Ayatekla Kilisesini ve Astım Mağarasını ilk defa gördük. Çok beğendik." diye konuştular.