Üniversite sınavları neticesinde Erciyes Üniversitesi’ni kazanan öğrencilerin kayıt işlemleri başladı. Erciyes Üniversitesi’nde 2015-2016 eğitim öğretim yılı kayıtları, ilgili fakülte ve yüksekokullarda başladı. Bu yıl Erciyes Üniversitesi'ne 10 bin 506 öğrenci kayıt yaptıracak. Ek yerleştirmelerle bu sayının artması beklenirken, kayıtlar sonunda Erciyes Üniversitesi'ndeki öğrenci sayısı 50 bini aşmış olacak.

Öğrencilerin kolay şekilde kayıt yaptırabilmeleri için kendi fakülte ve yüksekokullarında danışma masaları kurularak sıra numaraları verildi. Öğrenciler sırayla kayıt olacakları bölümün standına gelerek kısa sürede işlemlerini tamamlayarak kayıt işlemlerini gerçekleştiriyor. Ayrıca, 2015-ÖSYS sonuçlarıyla bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan adaylar, bu yıl devlete ait üniversitelere isterlerse e-Devlet kapısı üzerinden de 5 Ağustos Çarşamba'ya kadar kayıt yaptırabilecek. Kayıt için e-Devlet kapısı şifresiyle "https://www.turkiye.gov.tr" adresine ya da e-Devlet mobil uygulamasına giriş yapmak ve e-hizmetler sekmesindeki YÖK-"Üniversite e-kayıt" hizmetini tıklamak yeterli olacak.

Erciyes Üniversitesi’ne bağlı fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarında 3 Ağustos Pazartesi başlayan kayıtlar, 7 Ağustos Cuma günü mesai bitiminde son bulacak.