Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Ereğli Lisesi Mezunları Derneği olağan genel kurulunu gerçekleştirdi. Genel Kurulda başkanlığa İbrahim Güneri seçildi.

Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonu'nda gerçekleştirilen 9. Olağan Kongreye Alaplı Belediyesi önceki dönem başkanı Nevzat Çimenoğlu, Ereğli Belediye Meclisi Üyeleri Yusuf Kalay ve Fevzi Ekşi, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile dernek üyeleri katıldı. Serbest Muhasebeci Emin Semih Özkök başkanlığında divan heyeti oluşturulmasının ardından, Özkök'ün davetiyle, Atatürk ve Silah Arkadaşları, ebediyete intikal eden Ereğli Lisesi mezunları ve okul öğretmenleri, geçtiğimiz günlerde menfur bir saldırıda yaşamını yitiren Özgecan Arslan ve Cuma günü Ege Üniversitesi'nde çıkan olaylarda yaşamını yitiren Fırat Yılmaz Çakıroğlu için saygı duruşunda bulunuldu.

Faaliyet Raporunun okunmasının ardından denetim kurulu raporu okundu ve ibra edildi. Tek liste ile gidilen kongrede Cüneyt Şahinöz'den başkanlık bayrağını devir alan İbrahim Güneri, "Bir bayrak yarışı. Ereğli Lisesinin sorunları çok fazla. Ereğli Lisesini yok etmeye çalışıyorlar. Ereğli Lisesi burada her daim yaşayacak. Burada bizim bir misyonumuz daha var. Ereğli Lisesi'nden mezun olan 30 öğrenciye burs veriyoruz. Bütün gaye ve çabamız bunun için. Cüneyt beyden aldığımız bayrağı taşımak için yeni yönetimimizle elimizden geleni yapacağız." dedi.