Türkiye Diyanet ve Vakıf Hizmetleri Kolu Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası (Diva-Sen) Kahramanmaraş Şubesi ile Başkent Kadın Platformu Derneği'nin ortaklığından yürütülecek "Öznesi Erkek Projesi" ile erkekler, kadına şiddetin azalması için hemcinslerine yönelik çalışma yapacak.

Başkent Kadın Platformu Derneği Başkanı Nesrin Semiz, sendika binasında düzenlenen toplantıda, projenin, Birleşmiş Milletler (BM) Kadınları İnsan Haklarının Geliştirilmesi Ortak Programı ile Sabancı Vakfı Hibe Programı sayesinde hayata geçtiğini söyledi.

Proje çerçevesinde düzenlenecek eğitim programlarıyla kadına yönelik şiddetin önlenmesi üzerine çalışma yürütüleceğini belirten Semiz, "Kahramanmaraş ve çevresinde erkek egemenlerin yoğun yaşadığı bölgelerde, erkeklerin şiddete duyarlılığını artırmayı hedefliyoruz" dedi.

Saha çalışması yapacak eğiticilere eğitim verileceğini ifade eden Semiz, "Eğitim alan arkadaşlarımız öncelikle sahada şiddetin ne olup olmadığı, şiddet algısının hangi boyutlarda olduğu konularda çalışma yapacak. Daha sonra da kadına şiddetin azalması için hemcinslerine yönelik çalışma yapacak" diye konuştu.

Şimdiye kadar kadınlara yönelik şiddet karşı projelerin büyük çoğunluğunun kadınlar üzerinden giderken, bu projeyi erkek egemen bir sendikanın üstlenmiş olmasının önemine işaret eden Semiz, bunun da kadına yönelik şiddetle ilgili projelerden faklılığını ortaya koyduğunu ifade etti.

Derneğin yönetim kurulu üyesi Emel Topçu da Kur'an Kursu öğretmeni olan kişilerin, projeye sahip çıkarak, yaygınlaştırmaya çalışmalarının önemli olduğun kaydetti.

Diva-Sen Şube Başkanı Abdulbaki Karakurt ise projenin kanayan bir yaraya merhem olması anlamında önemli gördüklerini söyledi.

Projenin Kahramanmaraş'ta heyete geçirmekten duyduğu mutlululuğu dile getiren Karakurt, "Kahramanmaraş'ta da şiddete hayır anlayışıyla insanlara faydalı olmak için bir BM projesi hazırlandı. Projenin kentimizde güzel gelişmelere vesile olacağına inanıyorum" ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından, projeye paydaşlarnın katılımıyla eğitim çalışmasına başlandı.