Peygamber Yolu Derneği tarafından Türkiye genelinde Peygamber Efendimiz'in (sas) hayatını daha iyi tanımak ve tanıtmak için başlatılan 'Herkes O'nu Okuyor' kitap okuma yarışması, Erzincan'da düzenlenen 'Erzincan Onu Okuyor' programıyla başladı.

Erzincan Eğitim Gönüllüleri Derneği (EREGDER) tarafından düzenlenen Erzincan Onu Okuyor programında, TV ve radyo programcısı Ahmet Bozkuş'un okuduğu şiirler ve anlattığı anektodlarla Peygamber Efendimiz (sas), peygamber sevdalılarının gönüllerinde bir kez daha yad edildi.

Erzincan Onu Okuyor programında konuşan EREGDER Başkanı İbrahim Yeşil, "Peygamber Yolu Derneği ile derneğimiz arasında yapılan protokolle bu yıl ikincisi organize edilen Herkes Onu Okuyor kitap okuma yarışmasıyla Peygamber Efendimiz'in (sas) hayatını dahi iyi anlama ve O'nu (sas) hayatımıza rehber edinmek için böyle bir çalışma yaptık. Günümüzde Müslümanlık taklide dönüştü ve gerçek manasıyla anlaşılamadı ve yaşanmadı. Eğer bugün birbirmize iyi davranmıyorsak, birbirimizn gıybetini çok rahat yapıyorsak, çekinmeden iftira atabiliyorsak, devlet malını Hz. Ömer hassasiyeti ile koruyamıyorsak ve artarak devam eden toplumsal problemlere çözüm bulmak istiyorsak, öncelikle Efendimiz'in (sas) hayatını çok iyi tahlil etmeli ve O'nun (sas) yaşantısını yaşantımıza tatbik etmeliyiz." dedi.

Erzincan'da, ilki 2014 yılında 2 bin 830 kişinin katıldığı Herkes Onu Okuyor yarışmasında dereceye girenlerden 1 kişi umre ve 60 yarışmacı ise çeşitli ödüller kazandı. Bu yılki yarışmada ise dereceye girenlerden 3 kişi umre ve 80 kişiye de çeşitli ödüller verileceği bildirildi. İlkokul, ortaokul, lise ve yetişkinler olmak üzere 4 kategoride yapılacak olan kitap okuma yarışmasına her kategori için belirlenen kitaplardan birini okuyarak girilebilecek. 2 Ocak-8 Mart tarihleri arasında www.herkesonuokuyor.org internet adresinden başvuru ve kayıt işlemlerinin yapılacağı yarışmanın sınavları ise 16-22 Mart tarihleri arasında yapılacak. Sınav sonucunda göre dereceye girenlerden ilk 3 kişiye umre ödülü ve 80 kişiye çeşitli ödül verilecek.