Erzincan’da İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından çığ eğitimi gerçekleştirildi. Muhtemel çığ olaylarına daha hızlı ve daha aktif müdahale edilmesi amacıyla Erzincan’ın da içlerinde bulunduğu Bayburt, Erzurum, Kars, Ardahan’ın olduğu 5 ilin UMKE ekiplerine ve Erzincan AFAD ve Can Arama Kurtarma Derneği üyelerine toplamda 60 kişiye teorik ve pratik bilgiler verildi.

Erzincan’da yapılan etkinlikte, katılımcılara karda kişisel ekipman bilgisi, konuşlanma, çığ bilgisine giriş, kar profilinin incelenmesi, çığ analizi, çığ bölgesi çalışma bilgisi, çığ altındaki personeli arama ve kurtarma, çığda ilk yardım, hazırlık ve intikal, kamp alanında konuşlanma, çığda arama kurtarma, çığda intikal, kayak eğitimi ve ilk yardım konularında teorik ve pratik bilgiler verildi. Eğitim programına Ulusal Medical Kurtarma Ekibi (UMKE), Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve Can Arama Kurtarma Derneği personeli ve üyeleri de katıldı. Teorik eğitim alan ekipler bugün Ergan Dağı Kayak Merkezinde çığ eğitimi pratik olarak gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen tatbikatta çığ altında kalan iki sporcu ekipler tarafından kar altında kaldıkları yerlerin tespit edilmesinin ardından kurtarıldı.
Yapılan eğitim ile ilgili olarak bilgi veren UMKE Sorumlusu Ahmet Boztaş, "UMKE ekipleri 81 ilde Türkiye genelinde aktif olarak görev yapmakta. Bizim de bu doğrultuda birinci bölge Erzurum bölge olarak 24-27 Şubat tarihleri arasında bir çığ eğitimimiz vardı. Bu eğitim doğrultusunda AFAD ile beraber işbirliği yaparak bölge illerinin de katılımıyla bu eğitimi şuanda tamamlamış olduk. Bölge illerden Bayburt, Erzurum, Kars, Ardahan ve Erzincan olarak toplam 5 ile katıldık. İyi bir eğitim oldu. Arkadaşlar kış şartlarında olay bölgesinde tıbbi müdahaleleri çabuk ve hızlı bir şekilde yapmış oldular. Senaryo doğrultusunda çığ altında kalan iki kayakçımız vardı. Bu kayakçılar AFAD ve Can Arama Kurtarma Derneği ekipleri tarafından kurtarılarak UMKE ekipleri tarafından tıbbi müdahaleleri yapılarak 112 servisleri ile işbirliği kurularak sağlık kuruluşuna ulaştırılmış oldu." dedi.