Lisans Yerleştirme Sınavı(LYS) açıklandıktan sonra öğrencileri tercih heyecanı sardı. Tercih dönemine az bir süre kala çeşitli illerde tercih fuarları yapılmaya devam ediyor. Ankara tercih fuarının ardından şimdi de İstanbul Eket Tercih Fuarı İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezinde üç gün sürdü.
Birçok üniversitenin katılımıyla, öğrenciler tarafından yoğun ilgi gören fuarda İstanbul Esenyurt Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mümin Ertürk, LYS sonuçlarının açıklanmasının ardından, üniversite tercihi yapacak öğrencilere önemli tavsiyelerde bulundu.
“Başarılı olacakları meslekleri tercih etsinler”
“Tercih konusu gelecekle ilgili en kritik faaliyettir” diyen Esenyurt Üniversitesi İşletme Bölümü Dekanı Prof. Dr. Ertürk “Tercih konusunda dikkat edilmesi gereken en önemli husus, öğrencilerin yetenekleriyle ilgili tercih yapmalarıdır. Yeteneklerine uygun tercih yaparlarsa bir ömür boyu mutlu ve başarılı olacaklardır. Tercih yapan öğrenciler birçok uzmandan yardım alıp tercih etmek istedikleri üniversiteleri görmeliler. Tercihleri yaparken üniversite değil, meslek tercihi yapmaları gerekir. Başarılı olabileceği mesleği seçmeliler. Meslek tercihi demek üniversitede bölüm tercihi demektir. Bu yüzden öncelikle mesleğinin bulunduğu bölümleri araştırmaları daha sonra bu bölümün hangi üniversitelerde olduğuna bakmaları gerekir. Aday öğrenciler bölümün kendilerine verdiği imkânları ve teknolojik alt yapıyı incelesinler. Son olarak ailesine ve çevresine de danışarak kendisi için en doğru kararı versinler” açıklamalarında bulundu.