En çok aranan meslek 'Gazaltı Kaynakçılığı' için Eskişehir'de ücretsiz kurslar başlıyor. İstihdam garantili kursta başarılı olanlar sanayi kuruluşlarında işe yerleştirilecek.

Eskişehir’de mesleki eğitimin artması ve nitelikli işgücünün sağlanması için eğitim merkezleri kurulmasına öncülük eden Eskişehir Sanayi Odası (ESO), açtığı mesleki eğitim merkezinde İŞKUR ile ortak proje gerçekleştirecek. Gazaltı Kaynakçılığı alanında istihdam garantili kursu başarı ile tamamlayanlara ayrıca Anadolu Üniversitesi onaylı sertifika verilecek. Yine kursa katılıp başarılı olanlara uluslararası geçerliliği olan kaynakçılık sertifikası sınavı fırsatı sunulacak.

Bu kapsamda kursa katılacaklar için 16-17 Eylül 2015 günleri saat 09.00-16.00 saatleri arasında Eskişehir İŞKUR’da mülakatlar gerçekleştirilecek. Eskişehir Sanayi Odası Organize Sanayi Bölgesi Kaynak Eğitim Merkezinde gerçekleştirilecek olan eğitimler 80 iş günü sürecek ve eğitimler 28 Eylül 2015 tarihinde başlayacak. Gazaltı Kaynakçılık kursuna İŞKUR'a kayıtlı, orta okul, düz ve teknik lise, meslek yüksekokulu ile üniversite mezunları kadın ve erkek adaylar başvurabilecek. Eğitime katılanlara ise günlük 20 TL cep harçlığı verilecek.