Adana’da "kistik fibrozis" adı verilen kalıtsal bir hastalığa yakalandığı için evde eğitim gören 1. sınıf öğrencisi Meryem Akbulut, karnesini evinde aldı.

Abdullah (40) ve Zeynep (36) çiftinin 6 çocuğundan birisi olan 10 yaşındaki Zeynep, doğuştan kistik fibrozis adı verilen kalıtsal bir hastalığa yakalanınca okula gidemedi. Aile bu yıl Milli Eğitim Bakanlığının düzenlediği ‘Yalnız Değilsiniz’ projesine başvurup, kızlarının evde eğitim görmesini istedi. Daha sonra Aliye İzzet Begoviç İlkokuluna kaydolan Meryem’in evde eğitim görmesi için bakanlık tarafından sınıf öğretmeni Vildan Ölmez görevlendirildi. Haftada 3 gün toplam 10 saat olmak koşuluyla Türkçe, Matematik ve Hayat Bilgisi dersleri alan Meryem, bugün de karnesini Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürü İzzettin Aydın’ın elinden aldı.

“Kaymakam olmak istiyorum”

Karnesini aldığı için çok mutlu olduğunu belirten Meryem, “Ders çalıştım. Yapamadıklarımı öğretmenime sordum ve yaptım. Okumayı, yazmayı öğrendim. Öğretmenimden çok memnunum. Tek hayalim okulda arkadaşlarımla okumak. İleride kaymakam olmak istiyorum” diye konuştu.

Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürü İzzettin Aydın ise, “Bakanlığımızın evde eğitim alan öğrencilere yönelik bir projesi var. Uzun süreli tedavi gören çocuklarımıza evde veya hastanede eğitim veriyoruz. Gönüllü öğretmenlerimizden görevlendirme yapıyoruz. Şuanda Seyhan’da 78 öğrencimiz var böyle eğitim gören. Haftada 3 gün eğitim veriyoruz. Böylece eğitimden geri kalmamalarını sağlıyoruz. İyileştikten sonra da akranlarıyla birlikte eğitimlerine devam edecekler” ifadelerini kullandı.