Zonguldak Ereğli Özel Fatih Koleji’nin bu yıl 8.'sini düzenlediği Ereğli, Alaplı ve Akçakoca ilçelerinden anasınıfı 6 yaş grubu öğrencilerin katıldığı bilgi ve yap-boz yarışmasında, ayrıca ilkokul 4. sınıf, ortaokul 5, 6 ve 7. sınıf öğrencilerin katıldığı(İlköğretim Matematik Türkçe Olimpiyatı (İMATO) yarışmasında dereceye giren 5 kategoride toplamda 70 öğrenci, 50 öğretmen ve 30 okul yöneticisi düzenlenen törenle ödüllerini aldı.

Dereceye giren altın çocuklar, onların öğretmeni ve müdürleri ödüllerini; Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Mustafa Demirtaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Necdet Kocaman, İlçe Müftü Murakıbı Ramazan Duman, Okul Yönetim Kurulu üyelerinden Mehmet Genç, Ramiz Kurtul, Emrah Baydan, Adem Adıyaman ve İbrahim Tural’ın elinden aldı.

Ödül töreni, tanıtım sinevizyon gösterisi ile başladı. Okul Müdürü Sadi Yanık’ın açılış konuşmasından sonra ödül törenine geçildi. Yarışmada 1. olan öğrenci, öğretmen ve okul müdürlerine ödüllerini veren Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Mustafa Demirtaş, yaptığı konuşmada, eğitimin önemine değindi. Demirtaş, “Çocukların eğitiminde motivasyon çok önemlidir. Rutinin dışına çıkarak onların derslerine olan ilgiyi artırmak adına yapılan bu yarışmaların onların başarısına olumlu katkı sağlayacağını düşünüyorum. Başarılı öğrenci, öğretmen ve okul müdürlerini tebrik ediyorum. Bu anlamlı organizasyonu gerçekleştiren Fatih Koleji idarecilerine teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz ise konuşmasında, “Öğrencilerimizin, çalışmalarının karşılığını aldıkları ve ödüllendirildikleri bu tip yarışmaların yapılmasını destekliyorum. Çocuklarımız bu yaşlardaki çalışmalarının karşılığını aldıkları bu ödülleri hiçbir zaman unutmayacaklar. İlerde daha büyük başarılara imza atacaklar ve onları sevenlerin övünç kaynağı olacaklardır.” dedi.

Okul Müdürü Sadi Yanık, Ereğli'nin eğitimde aldığı başarılarla Türkiye'de adından sıkça söz ettiren bir ilçe olduğunu söylediği konuşmasına, şöyle devam etti: “Ereğli ekonomik, kültürel ve eğitim alanlarında göstermiş olduğu başarılarıyla Türkiye’nin gündemine girmeyi başaran güzel bir şehrimizdir. Gerek üniversite ve gerekse liselere giriş sınavlarındaki başarılarıyla önemli bir yere gelen Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Ereğli halkının gurur ve sevinç kaynağı haline gelmiştir. Fatih Koleji olarak bu başarıya katkıda bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğumuzu belirtmek istiyorum. Anasınıfı öğrencileri arasında geleneksel olarak yaptığımız Bilgi ve Yapboz, İlkokul 4. Sınıf, Ortaokul 5, 6 ve 7. Sınıf İMATO (İlköğretim Matematik Türkçe Olimpiyatı) yarışmaları öğrencilerimizin ve velilerimizin ilgi odağı haline gelmiştir. Bu yarışmalardaki amacımız milli eğitim camiasında bir sosyal aktivite olarak yerini almasıdır. Ayrıca, eğitime bir ivme kazandırmak, öğrencilerimizde başarma duygusunu ve sevgisini öne çıkarmak, öğrencilerimizi, velilerimizi, öğretmenlerimizi ve okul yöneticilerimizi aynı aktivite altında buluşturmak, kaynaştırmak, dostluk köprüleri kurmaktır. Yaptığımız organizasyonlarla; yüzlerce altın öğrencinin bir araya gelmesine ve yarışma heyecanını tatmasına ayrıca bir sevgi yumağı haline gelen bu yarışmalarla öğrencilerimizin, özgüven kazanmalarına, sosyalleşmelerine önemli katkılar sağladığını umut ediyor ve bu yarışmaların amacına ulaştığını düşünüyorum. Yarışmalarda dereceye giren, girmeyen bütün öğrencilerimizi ve velilerimizi kutluyor, bu öğrencilerimizin yetişmelerinde emeği olan okul müdürlerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik ediyorum.” dedi.

Yarışmalarda dereceye giren 5 kategoride 70 öğrenciye, 50 öğretmene ve 30 okul yöneticisine hediyeler verildi. İMATO’da dereceye giren öğrencilere bursluluk, tablet bilgisayar, hediye çeki, başarı belgesi ve madalya, öğretmenlerine altın, plaket ve başarı belgesi, okuluna dizüstü bilgisayar, plaket ve başarı belgesi verildi. BİLGİ-YAP’ta dereceye giren öğrencilere bisiklet, başarı belgesi, boyama seti ve madalya, öğretmenlerine altın, başarı belgesi ve plaket, okuluna plaket ve başarı belgesi verildi.