Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Özel Ereğli Fatih Koleji hafta sonu ilkokul 4, ortaokul 5, 6 ve 7. sınıflara yönelik düzenlediği Türkçe ve Matematik sınavına yaklaşık 2 bin öğrenci katıldı. Bursluluk sınavına Ereğli merkez başta olmak üzere beldelerden de katılımın gerçekleşti. Sınava geçen yıl 900 öğrenci katılmıştı. Fatih Koleji kampüsünde gerçekleştirilen sınav için öğrenciler sınıflarda yerini alırken, aileleri ise okul bahçesinde ve okulun spor salonunda heyecanla bekledi. Yarışmanın ödül töreni 17 Nisan Cuma yapılacak.

Ereğli merkez, Ormanlı beldesi ve Alaplı ilçelerinden aileleriyle gelen öğrenciler Fatih Koleji’nde burslu ya da indirimli okuyabilmek için yarıştı. İki seans olarak düzenlenen sınavın sabah seansında 6. ve 7. sınıflar; öğle seansında 4 ve 5. sınıf öğrencileri Matematik ve Türkçe derslerinden bilgilerini ölçme şansı buldu. Öğrenciler sınavdayken okul konferans salonunda velilere Müdür Yardımcısı Mustafa Özdemir okulun eğitim sistemi ve başarıları hakkında bilgilendirme semineri yaptı.

Çocuğunu Türkçe-Matematik olimpiyatına getiren velilerden Önder İncekara, “Fatih Koleji gerek öğrencilerin akademik başarısı ve gerekse ulusal-uluslararası yarışmalardaki başarısıyla adını duyurmuş bir eğitim kurumudur. Bir eğitimci olarak okulun kalitesini ve başarılarını takip ediyorum. Çocuğumun hem olimpiyat tecrübesi yaşamasını hem de Fatih Koleji’nde burslu okumasını arzu ettiğim için bu olimpiyata girmesini istedim.” dedi.

Okul Müdürü Sadi Yanık ise amaçlarının öğrencilerin öz güvenlerni sağlamak olduğunu söyledi. Yanık, şunları kaydetti: “Amacımız öğrencilerimizin öz güvenlerini sağlamanın yanında onlara bilgi düzeylerini ölçme imkânı vermek. Ayrıca öğretmenler ve öğrenciler arası sevgi bağlarının kuvvetlenmesine, kurumlar arası ilişkilerin artırılmasına katkı sağlamak diğer amaçlarımızdan biri. Bu yıl bin 900 öğrencinin olimpiyatlara katılması, ilginin bu kadar büyük olması okulumuza gösterilen teveccühün bir neticesidir. Bu ilgiden dolayı öğrenci ve ailelerine teşekkür ediyorum. Bizler emeğin ve başarının ödüllendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu nedenle başarılı öğrenciyi, öğretmenini ve okulunu ödüllendiriyoruz."

Yanık. ödüllerin dizüstü bilgisayar, tablet bilgisayar, altın, MP4 çalar, madalya, başarı belgesi, plaket ve sürpriz hediye çekleri olduğunu sözlerine ekledi.