Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Özel Fatih Koleji Görsel Sanatlar Zümresi tarafından 'Sıcak Yuvam, Kuş Evim' adlı proje yarışması düzenlendi. Doğadaki kuşlar için tasarlanan ve birbirinden güzel kuş yuvaları yapan öğrenciler anlamlı bir projeye daha imza attı.

3., 4., 5., 6. ve 7. sınıf öğrencilerinin yaptıkları yaklaşık 100 adet birbirinden güzel kuş yuvalarını puanlandıran jüri üyeleri birinciyi seçmekte oldukça zorlandılar. Yapılan kuş yuvaları ise öğrenciler tarafından ağaçlara kuşlar için takıldı.

Yarışmada 1. olan 4. sınıf öğrencisi Sude Nur Gedik "Havaların ısınmasıyla ağaçların yapraklarını açması ve çiçeklerin açmasıyla baharın geldiğini gördük. Bahar deyince aklımıza kuşlar da geliyor. Öğretmenlerimizin bizleri yönlendirmesi ve proje yarışması düzenlemesiyle bizler de kuşlar, yavrularını daha güzel ve daha sıcak bir ortamda baksınlar ve yetiştirsinler diye kuş yuvaları yaptık. Öğretmenlerimizin yaptığımız bu kuş yuvalarının okulumuz bahçesinde bulunan ağaçlara asılacağını söylemeleri de bizleri oldukça mutlu etti” dedi.

Görsel Sanatlar öğretmeni Rabiye Avar ve Ali İhsan Şimşek ise proje ile ilgili açıklamada amaçlarının öğrencileri ile birlikte hem el becerilerini geliştirmek hem de doğaya renk katmak olduklarını söylediler. Avar ve Şimşek, "Okulumuz öğrencileriyle, doğaya biraz daha renk katmak ve kuşlara yuva yapmalarında yardımcı olmak amacıyla 'Sıcak yuvam, kuş evim' proje yarışması düzenledik. Öğrencilerimizin projeye ilgi göstermeleri bizleri oldukça memnun etti. Öğrencilerimizin yaptıkları birbirinden güzel kuş yuvalarını okul bahçesinde sergilediler. Dereceye giren öğrencilerimizi kutluyor, emeği geçen tüm öğrencilerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz." dediler.

Okul Müdürü Sadi Yanık ise amaçlarının öğrencilerin sanatı ve bilgiyi özümseyerek yapmalarını sağlamak olduğunu söyledi. Yanık açıklamasında, "Amacımız, okulumuzda düzenlediğimiz farklı proje yarışmalarıyla öğrencilerimizin sanatı ve bilgiyi özümseyerek yaparak, yaşayarak onlarda kalıcılığını sağlamanın yanında, toplumsal sorunlara duyarlı çevresindeki olayları gözlemleyebilen ve bu olaylara çözüm yollarını arayabilen fertler olarak yetiştirmelerini sağlamaktır. Ayrıca onlara araştırmacı ruhu kazandırmak, derslerine ilgi uyandırmak ve sevdirmek, ortak akıl çalışmalarıyla onlara ufuk kazandırmaktır." dedi.