Ulusal ve uluslararası proje olimpiyatlarında elde ettiği başarılarla adından söz ettiren Zonguldak Ereğli Özel Fatih Okulu öğrencilerinin, yıl içinde öğrendiği İngilizce bilgileri çeşitli oyun ve etkinliklerle pratiğe dönüştürülmesi amacıyla Geleneksel 5.İngilizce Fuarı düzenlendi.

Okul bahçesinde düzenlenen fuarda öğrenciler, veliler ve ziyaretçiler birbirinden farklı 70 stantta İngilizce olarak hazırlanan projeleri oynayarak hem İngilizcelerini geliştirdi hem de hediyeler kazandı.

Okulun İngilizce Zümre Başkanı Sebahattin Avşar, fuar ile ilgili yaptığı açıklamada, sınıf içerisinde öğrenilen İngilizce'nin bu tür etkinliklerle kullanılabilir bilgi haline getirilmesinin, öğrencileri olumlu yönde motive ettiğini söyledi. Fuarda tüm öğrenci ve velilerin İngilizce pratik yapma fırsatı yakalayarak, oyunlardan kazandıkları puanlarla hediye standından hediye çekilişine katılma imkânı bulduğunu, hem eğlenip hem öğrendiklerini ifade eden Avşar, fuarda görev alan herkese teşekkür ettiğini dile getirdi.

Okul Müdürü Sadi Yanık ise "İngilizce öğretmenlerimizin dönem içinde derslerde öğrettikleri konuları öğrencilerimizin pratiğe dökmesi, bunun günlük hayata taşınması ve kullanılabilir alanların oluşturulması ve böyle kapsamlı bir İngilizce Fuarı’nın organize edilmesi bizi çok mutlu ediyor” dedi. Ayrıca çocukların yüzlerindeki öğrenme isteğinin kendilerini çok mutlu ettiklerini vurgulayan Yanık, “Yapılan etkinlikten dolayı emeği geçen öğretmenlere, öğrencilere ve bizi bu tür organizasyonlarda yalnız bırakmayan velilere teşekkür ederim." diye konuştu.