Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Özel Fatih Ortaokulu 19. Dönem mezunlarını, okulun kapalı spor salonunda yaptığı bir törenle uğurladı. 2014-2015 Eğitim Öğretim yılında 70 öğrencisini mezun veren Fatih Okulları'nın mezuniyet törenine Okul Yönetim Kurulu Üyeleri, okul aile ve sınıf anneler birliği, mezun olan öğrencilerin anne-babaları ve yakınları katıldı.

Mezun öğrencilerin seremoni eşliğinde salona girişiyle başlayan program, 'Hatırla' slaytı, birinci sınıf öğrencilerinin 'Hayat Geçişi' gösterisi, 7. sınıf öğrencilerinin piyano dinletisi ve okulun halk oyunları ekibinin oynadığı Aydın yöresi zeybek oyunuyla devam etti. Programda mezun öğrencilerin bebeklik fotoğraflarıyla yapılan slayt gösterisi hem öğrenci hem de aileleri için sürpriz oldu ve izleyenlerin büyük ilgisini ve beğenisini çekti. Veliler adına ve mezunlar adına konuşma, okul birincilerinin birincilik kütüğüne şilt çakmalarının ardından, gecenin finaline yaklaşılırken tüm öğretmenler ve öğrenciler tarafından mezuniyet pastasının kesilmesi ile sevinçler zirveye çıktı. Mezuniyet pastasının ardından öğrencilerin rehber öğretmenleri tarafından öğrencilere mezuniyet plaketleri ve resim albüm takdimi yapıldı. Mezun öğrencilerin yetişmelerinde emeği geçen rehber öğretmenlere Fatih Ortaokul Müdürü Sadi Yanık tarafından teşekkür plaketi verildi ve ardından hep beraber kapanış şarkısı söylendi.

Okul Müdürü Sadi Yanık gece ile ilgili yaptığı konuşmada "Bugün emaneti doğru hedefe ulaştırmanın mutluluğunu yaşadığımız gündür. Sizler, sevginin ve hoşgörünün hava gibi, su gibi kuşattığı bu irfan yuvasının meyvelerisiniz." dedi.

Mezuniyet törenine katılan tüm katılımcılara mezuniyet pastası ikramı yapıldı. Ardından mezun öğrenciler aileleriyle hatıra fotoğrafı çektirdiler. Okul bahçesinde havai fişek gösterisinin ardından program sona erdi.