Zonguldak Ereğli Özel Fatih Koleji'nde Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle 5, 6 ve 7. sınıf öğrencilerinin hazırladığı program izleyicilerden tam puan aldı.

Programın sunuculuğunu 5-B sınıfından Berfin Arslan ve 6-A sınıfından Esra Elif Hoşaf yaptı. 7-A sınıfından Betül Kalaycıoğlu’nun Kur’an-ı Kerim okumasıyla başlayan program, Siyer-i Nebi slaytıyla devam etti. 5. sınıf öğrencilerinden oluşan koro Maher Zain’den Selam Aleyke ve Sami Yusuf’tan Al Muallim ilahilerini söyledi. 6 ve 7. sınıf öğrencilerinin oynadığı tiyatroda Peygamber Efendimiz’in (sas) eşlerini ve kızı Fatıma’yı canlandırdılar. Okul öğrencileriyle yapılan röportaj slaytıyla devam eden program 5-B sınıfı öğrencisi Başak Sert’in okuduğu Medine’nin Gülü şiiriyle sona erdi.

Program koordinatörü Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Naciye Arslan, konuyla alakalı konuşmasında, "Günümüz dünyasının problemlerine çözüm reçetesi olarak Peygamber Efendimiz'i (sas) kapsamlı olarak tanımaktan geçiyor. O’nun (sas) hayatını, güzel ahlakını, barışçıl kişiliğini, yaptıklarını, İslam’ı yayma çabaları sırasında yaşadığı zorlukları bilmemiz gerekir. Sevgililer Sevgilisi, Efendiler Efendisi Hz. Muhammed Mustafa’yı (sas) tanımak zamanıdır. Aklın gıdası bilgi, bilginin anahtarı okumaktır. Bizler de Son Peygamber'in (sas) hayatını okumak, okutmak, O’na (sas) dair bilgilenmek ve bilgilendirmekle mükellefiz." dedi.