Samsun Feza Berk Koleji "Ana-Baba Okulu" çerçevesince velilerine televizyon, bilgisayar ve sosyal medya konularında yapılması gerekenlerin anlatıldığı bir seminer düzenledi.

Seminer Feza Berk Koleji konferans salonunda rehber öğretmen Kübra Ayaoğlu tarafından verildi. Kübra Ayaoğlu, "Teknoloji hayatımızın bir parçası ve hayatımızı kolaylaştıran bir unsur olarak görmeli ve kendi faydamıza kullanabilmeyi öğrenmeli ve çocuklarımıza öğretmeliyiz. Aile olarak ancak bilgi sahibi oldukları alanlarda çocuklarını yönlendirebilir. Bunun dışında çocuklara cazip gelecek imkanlar sunulmalı. Çocuk ailesiyle oturup konuşmuyorsa ailesiyle birlikte oyun oynayabilir. Aile oyun oynarken çocuğuyla iletişim kurabilir. İlerleyen günlerde aile evlat sosyal faaliyette bulunabileceklerini unutmamalılar." dedi.

Çocukların sokakta, okulda kimlerle arkadaşlık ettiği kadar sanal ortamda da kimlerle dostluk kurduğunun araştırılması gerektiğini hatırlatan Ayaoğlu, "En değerli varlığımız olan çocuklarımızı elbette koruyacağız, çocuklarımız bizim geleceğimiz ve göz bebeğimiz, nasıl ki onların kimlerle irtibat kurduğunu kimlerle arkadaş olduğunu ebeveyn olarak araştırıyorsak, sanal ortamında da kimlerle iletişim kurduğunu ve kimlerle diyalog içerisinde olduğunu inceleyeceğiz ve araştıracağız, takip edeceğiz. Bu bizlerin ebeveyn olarak görevidir, çünkü sosyal medya ve internet ortamı her türlü tehdide açık, işte bunun önlenmesi ve bunun bertaraf edilmesi adına öğretmen ve veli olarak bizlere çok büyük görev düşüyor." diye konuştu.