Feza Koleji, öğrencilerinin tiyatro ve müzik dışındaki sanat dallarına olan ilgilerini artırmak amacıyla Türkiye Kum Sanatı yarışması birincisi Kaligrafist Oğuz Kızıklı'yı okula davet etti.

Kendisi de Feza Eğitim Kurumları'ndan mezun olan Kızıklı, kum sanatı gösterisi ile öğrencilere eşsiz bir sunum yaşattı. Bir birinden değişik manzara ve yazıları kum üzerine büyük bir ustalıkla işlemesi öğrencileri büyüledi. 2006 yılı Feza Anadolu Lisesi mezunu olan Oğuz Kızıklı üstün başarı bursu ile girdiği Güzel Sanatlar Fakültesi'nden 2010 yılında mezun oldu. 2011 yılı Türkiye Kaligrafi yarışmasında da 1.'lik ödülü kazanan Kızıklı, küçüklükten beri ilgi duyduğu kum sanatı alanında dünya çapında tanınan bir sanatçı olmayı arzu ettiğini söyledi.

Feza Eğitim Kurumları bünyesindeki okullarda hafta boyunca Kum Sanatı gösterileri ve Kaligrafi sergileri düzenlendiğini belirten Feza Liseleri Okul Müdürü Murat Yücel, "Kum sanatı şuan dünyada olduğu gibi ülkemizde çok beğenilen bir sanat dalı oldu. Bu alanda Türkiye'de birincilikler elde eden Oğuz Kızıklı'nın okulumuz mezunlarından olması bizi ve öğrencilerimizi daha mutlu etti." dedi.