Girne Amerikan Üniversitesi Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Asım Vehbi, bölgede, yurtdışında kampüsleri olan tek üniversite olduklarını söyledi.
Vehbi, 2016-2017 Akademik yılında GAÜ bünyesinde bulunan bölümler ve GAÜ’nün uluslarası kampüsleri hakkında açıklamalarda bulundu.
GAÜ’nün 2016-2017 Akademik yılında toplam öğrenci hedefinin 20 bin olduğunu ve bu hedefe çok yakın olduklarını söyleyen belirten Doç. Dr. Vehbi, GAÜ’nün hem KKTC’de, hem de bölgede, yurt dışında kendi kampüsleri olan tek üniversite olduğunu söyledi. GAÜ’nün İngiltere Canterbury’de, ABD Washington D.C.’de, Hong Kong’da, Moldova’da, Sri Lanka Colombo’da ve İstanbul’da kampüsleri olduğunu ifade eden Vehbi, bu ülkelerde eğitim almak isteyen öğrencilerin derslerinden geri kalmadan ve ek bir ücret ödemeden, 4 yıllık eğitimlerinin yarısını tamamlayabildiklerini bildirdi.
GAÜ’de 100’ün üzerinde bölüm olduğunu belirterek, öğrencilerin, günümüzün en moda ve popüler olan bölümlerinden, Havacılık, Denizcilik, Sağlık, Hukuk, Mimarlık ve bir çok bölüm yelpazesinden yararlanabileceğini ifade eden Doç. Dr. Vehbi, GAÜ’nün son yıllarda diğer bölümlerin yanında özellikle 3 alanın gelişimine ağırlık verdiğini ve bu alanların Havacılık, Sağlık ve Denizcilik olduğunu yineledi.
Öğrencilerin tercih yaparken, seçecek oldukları bölümlerin iş potansiyelinin yanında, keyif alabilecekleri ve ilgi alanları dahilinde olan bölümleri tercih etmelerinin büyük önem arz ettiğini belirten Vehbi, GAÜ’de bulunan kampüs ortamı ve olanakların, öğrencilerin akademik hayatlarında büyük motivasyon ve fayda sapladığını sözlerine ekledi.
GAÜ’nün uluslararası geçerliliğe sahip olan diploması ve 7 farklı ülkede okuma ayrıcalığı bulunduğu belirtilen Doç. Dr. Vehbi, örneğin hazırlık sınıfını İngiltere’de 1 sene okuduktan sonra, öğrencilerin eğitimlerine 2 yıl Moldova’da devam edip, son iki yılını ise Kıbrıs’ta tamamlayarak dünya çapında geçerli bir diplomaya sahip olma fırsatları olduğunu vurgulandı.
Yeni akademik yıl ile birlikte, 4 bin yeni öğrencinin GAÜ ailesine katılmasını beklediklerini ifade eden Doç. Dr. Vehbi, bu amaç doğrultusunda Türkiye’nin 41 ilinde bulunan temsilcilik ve ofislerde tanıtım çalışmalarına devam edildiği ve tercih döneminde öğrencilerin bu merkezleri ziyaret ederek GAÜ hakkında detaylı bilgi alabileceklerini de bildirdi.