Girne Amerikan Üniversitesi Havacılık Yüksekokulu, filosuna katılan yeni uçakları ve uluslararası yeni akreditasyonlar ile 26 Nisan Dünya Pilotlar Günü’nü kutlayacak.
Girne Amerikan Üniversitesi Havacılık Yüksekokulu öğrencileri KKTC’de ilk kez verilen ve uluslararası geçerliliği olan private pilot license (PPL) lisansını almaya hak kazandı. Ülkemizde de 26 Nisan Salı günü kutlanacak olan Dünya Pilotlar Günü’nde düzenlenecek tören ile birlikte öğrenciler brövelerini takacaklar.
Havacılık Yüksekokulu Müdürü Mehmet Muhtaroğulları GAÜ Medya’ya yaptığı açıklamada, “PPL lisanslarının verileceği 26 Nisan günü bir başka mutlu olay daha yaşayacağız. Girne Amerikan Üniversitesi (GAU) Uluslararası Havacılık Akademisi filosuna yeni katılan, geçtiğimiz günlerde teslim alınan ve ilk uçuşlarını başarı ile tamamlayan Kanada yapımı iki adet DA-20 eğitim uçağı, okul üzerinde bir selamlama geçişi yapacaktır. Mayıs ayı sonunda ise, CESSNA-172 RG modeli olan diğer uçağımız da filomuza katılacak ve bu uçak sayesinde uzun zamandır yapılamayan paraşüt atlayışları da yeniden yapılmaya başlanacaktır” dedi.
Muhtaroğulları, yirmi beş yıldan bu yana aktif pilot olması sebebiyle havacılık mesleğine gönül vermiş bir insan olarak ülkemizde havacılık mesleğini icra edecek gençleri yetiştirecek bir okulun olmasını hep arzu ettiğini belirterek, “Kurucu Rektör ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar’ın hiçbir fedakârlıktan kaçınmadan bize bu konuda verdiği büyük destekle bunu başardık. PPL Lisanslarının öğrencilerimize verilecek olması ile de, Kıbrıs’ta bir ilki de başarmış olduk. Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ); eğitimde üstlendiği üst düzey kalite misyonu sorumluluğunu, Havacılık Eğitimi alanında da eksiksiz yerine getirmektedir. Amacımız, çıtayı her geçen gün daha fazla yükseltmektir” dedi.