Girne Amerikan Üniversitesi, belirli üniversiteler ile iş birliği ve gelişim süreçlerini artırabilme hedefleri doğrultusunda; Türkiye merkezli, İstanbul Ticaret Üniversitesi ile bir anlaşma imzaladı. Anlaşmayı esas alan protokol, GAÜ Rektörü Prof. Dr. Kutsal Öztürk ile İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazım Ekren tarafından imzalandı.

GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, yapılan protokol imza töreninin ardından duyduğu memnuniyeti ifade ederek, açıklamalarda bulundu. Akpınar, “Doku uyumumuz açısından bize olumlu yaklaşımlar sergileyen, İstanbul Ticaret Üniversitesi ile gerçekleştirdiğimiz ve bizce de çok olumlu görüşmeler sonrasında, ittifak ile iş birliği protokolümüzü imzaladık. Büyük memnuniyet duyuyorum. İlk etapta, ‘Girne Amerikan Üniversitesi’ ve ‘İstanbul Ticaret Üniversitesi’ ortak yüksek lisans ve doktora programları üzerinde, uygulanma yeri İstanbul olması kaydı ile çalışmalarımızı sonuçlandırdık” şeklinde konuştu.

Yapılan protokolün, uluslarası gelişim çerçevesinde, 3’üncü Dünya Ülkeleri’nden Türkiye’ye öğrenci getirilmesi konusunda aktif iş birlikleri yollarını açtığını belirten Akpınar, “Şu anda, GAÜ’nün de dahil olmak üzere olduğu “Finans Tekno Park” olarak bilinen ve; Localar Birliği, İstanbul Ticaret Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi’nin içinde bulunduğu bir Tekno Park programı ile de ilgileniyoruz. Tabii, İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğrencileri’nin; GAÜ’nün tüm kampüslerinde eğitimlerine devam edebilmesi gibi hareket alanlarınmız da, yapılan protokolün özünü kapsıyor. Sonuç olarak, her iki üniversite; güçlü yönelerini ortaya koyarak, muhteşem bir oluşuma öz olacaklar. Artık bizler için, İstanbul daha önemli. Ekim ayında da bu planlamaları yapmaya başlıyoruz” dedi.