Gazi Üniversitesi’nden üniversitede toplu istifa başlığıyla yayımlanan habere ilişkin yapılan açıklamada, FETÖ/PDY yapılanmasına karşı titiz çalışmaların ve kararlılığın tüm yönetimce bilindiği belirtilerek, 23 akademisyenin açığa alındığı gün, yani 31 Ekim 2016 tarihinde yapılan üniversitede FETÖ ile mücadelenin yetersiz olduğu haberinin oldukça manidar olduğu bildirildi.
“Gazi Üniversitesi’nde toplu istifa” başlığıyla yayımlanan habere ilişkin Gazi Üniversitesi’nden yapılan açıklamada, "Haber içeriğinde bir rektör yardımcısı ile bazı yöneticilerin ’FETÖ ile mücadelede yetersiz kalmasına tepki göstererek görevlerinden istifa ettiği’ belirtilmiştir. Gazi Üniversitesi’nde FETÖ/PDY terör örgütü ve diğer terör örgütleriyle intisabı, iltisakı veya irtibatı olduğu belirlenen 107 öğretim elemanı ihraç edilmiş olup, üniversitemiz en çok ihracın yaşandığı ilk üç üniversiteden biridir. Ayrıca 57 öğretim elemanı ve 64 idari personel açıkta olup, bunlar hakkında yasal süreç ilgili komisyonlar marifetiyle yürütülmektedir. Şu ana kadar toplamda 228 personel hakkında işlem tesis edilmiştir. FETÖ/PDY yapılanmasına karşı titiz çalışmalarımız ve kararlılığımız tüm yönetimce bilinmekte iken, 23 akademisyenin açığa alındığı gün, yani 31 Ekim 2016 tarihinde yapılan ’üniversitemizde FETÖ ile mücadelenin yetersiz olduğu’ haberi oldukça manidardır" denildi.
Açıklamanın devamında şunlar kaydedildi:
"Gazi Üniversitesi yönetiminde görev alan ve FETÖ/PDY ile mücadelede önemli görevler üstlenerek bunu bir sorumluluk bilinciyle yerine getirmiş her bir arkadaşımız, üniversitemizde FETÖ/PDY ile etkin mücadele yürütüldüğünün bilincinde ve şahididir. Gazi Üniversitesi FETÖ/PDY terör örgütü ve diğer terör örgütleriyle mücadeleye, algı yönetimlerine teslim olmaksızın titiz, adil ve kararlı biçimde devam ederek ülkemizin, milletimizin ve devletimizin istiklal ve istikbaline bundan böyle de sahip çıkacaktır."