20 farklı atölyede 54 etkileşimli etkinliğin bulunduğu şenliğin açılışına İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektör Yardımcısı İbrahim Taner Okumuş, AFAD İl Başkanı Aslan Mehmet Coşkun, Piazza AVM Müdürü Hakan Kağan Avcı, Sanayi ve Teknoloji İl Müdür Vekili Mehmet Yazgan, TÜBİTAK İzleyicisi ve aynı zamanda Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Çelebi, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Şenliğimizin açılış programı, saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı sahne aldı. Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitimi Merkezi Halk Oyunları Ekibi’nin gösterisinin ardından İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman açılış konuşmasını gerçekleştirdi.

Şenlik programına ev sahipliği yapan Piazza AVM yönetimine, projeye destek sağlayan Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörlüğü’ne, Büyükşehir Belediyesi ile Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’ne gönülden teşekkür eden İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, “6 Eylül itibariyle yüz yüze eğitim ve öğretime başladık. Bir buçuk yıllık aradan sonra öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizle yeniden bir aradayız. Birbirimizi özlemiştik, okullarımıza hasret kalmıştık.” diye konuştu.

Öğrencilerimize hitaben konuşan İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sizler geçmişten aldığınız güç ile geleceğe emin adımlarla yürürken öğretmenler olarak bizler her zaman sizlerin yanında olacağız. Sizler bizim geleceğimizin teminatısınız. Buradaki projelerle tecrübelerinizi daha da artırarak sizler de daha yeni projeler ortaya koyabilirsiniz. Yeter ki geçmişten aldığınız gücü en iyi şekilde değerlendirin. Bu duygularla projelerde emeği geçen tüm öğrencilerimize, öğretmenlerimize, yöneticilerimize ve şenliğimize katılan herkese gönülden teşekkür ediyorum.”

İl Millî Eğitim Müdürünün konuşmasının ardından Geçmişten Geleceğe Bilim Köprüsü Şenliğimizin açılış kurdelası kesildi. Ardından İl Millî Eğitim Müdürü ile protokol üyeleri, proje stantlarını ziyaret ederek projelerle ilgili bilgiler aldılar.

“Geçmişten Geleceğe Bilim Köprüsü” şenliğimiz 14-16 Ekim tarihleri ve 10.00-17.00 saatleri arasında ziyaretçilerimize açık olacak.