Kahramanmaraş  Emniyet Müdürü Toplum Destekli Polislik Şubesi Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek programı (ÇOGEP) tarafından hayata geçirilen "Geleceğe Emniyetle Yürüyen Edeler" projesi kapsamında düzenlenen voleybol ve halı saha futbol turnuvası başladı.

Toplum Destekli Polislik Şubesi Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek programı (ÇOGEP) tarafından hayata geçirilen proje kapsamında düzenlenen voleybol ve halı saha futbol turnuvası başladı.

İl Emniyet Müdürü Metin Aşık, Batıpark Spor Salonunda gerçekleştirilen törende yaptığı konuşmada, gençlerin, suç ve kötü alışkanlıklardan uzak tutulabilmesi için bu projelere büyük önem verdiklerini ifade etti.

"Gençler bizim geleceğimiz. Geleceğimizin teminatı" diyen Aşık, çocukların kişisel ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunmak, topluma faydalı bireyler olmaları için bu tür çalışmalar yapmak zorunda olduklarını belirterek, şunları söyledi: "Onların suç ve kötü alışkanlıklardan korunmaları için bugüne kadar birçok çalışmalar yapıldı. Bugün düzenlediğimiz turnuvaların futbol branşında 32 ortaokulda 384 tane yavrumuz turnuvaya lig usulü ile katılacaklar. Voleybol branşında 19 lisede 384 öğrenci ve 768 öğrenci bu turnuvalarda yer alacak. Bu öğrencilerimizin tüm sportif eşyaları proje kapsamında karşılanacak. Bunun yanında aile ziyaretleri yapıyoruz, öğrencilerimizi Çanakkale'ye gönderiyoruz. Öğrencilerimizi madde bağımlılığından korumak için binlerce yavrumuza seminerler düzenliyoruz. Bu projeler kapsamında geçen yıldan bu yana yaklaşık 50 bin öğrencimize ulaşmış olacağız. Emniyet Teşkilatı olarak, gençlerimize yönelik bu projelerimizi bundan önce olduğu gibi bundan sonra da aralıksız sürdüreceğiz.”

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı ise butür projelerde yer almaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Gençleri örnek olan güzel projelerin önemini vurgulayan Kabakçı, "Gençlerimizin kötü alışkanlıklardan, olumsuz tablolardan korunması adına ilimizde gerçekleştirilen bu projelere özel önem vermemiz gerektiği kanaatindeyim. Sporu yöneten kurumlar olarak bu projeler içerisinde kapsamlı bir şekilde bulunması bizleri de memnun etmekte. Emeği geçenleri kutluyorum" ifadesini kullandı.

Törende, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Kerim Acar, Jandarma Alay Komutanı Coşkun Doğan ve İl Sağlık Müdürü İlker Çitil'in voleybol ve halı saha turnuvalarının başlama vuruşunun gerçekleştirilmesiyle son buldu.