Adana Özel Burç Vural Okulları, Adana genelinde daha önce gerçekleştirilen Matematik Olimpiyatları’nda başarılı olan 300 öğrenci arasında matematik sınavı yaptı.

Adana’dan TÜBİTAK Uluslararası Matematik Olimpiyatları’na öğrenci yetiştirmeyi hedefleyen Özel Burç Vural Okulları, bu konuda çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Burç Vural Okulları tarafından hafta sonu ‘4x4 Matematik Olimpiyatları’ sınavı düzenlendi. Adana geneli yapılan, tüm okulların büyük ilgi gösterdiği sınava her okulun en başarılı 4-5 öğrencisi seçilirken, yaklaşık bin öğrenci düzenlenen sınava girdi. Sınavda ilk 300’e giren öğrenciler arasında ise Burç Vural Okulları’nda ikinci bir sınav daha yapıldı.

Burç Vural İlkokulu ve Ortaokulu Matematik Öğretmeni Emrah Türkmen, amaçlarının TÜBİTAK Uluslararası Matematik Yarışması’na öğrenci yetiştirmek olduğunu söyledi. TÜBİTAK yarışmalarında bronz madalya alan bir öğrencinin üniversiteye yerleştirilirken ek puan ve burs kazandığını dile getiren Türkmen, “Gümüş madalya kazanan öğrencilere ise aylık 750 TL burs veriliyor ve üniversiteden sonra master ve doktora eğitimleri karşılanıyor. Altın madalya alan öğrenciler de aylık bin TL burs veriliyor ve üniversiteden sonra master ile doktora eğitimleri karşılanıyor. Daha sonra ise bu öğrencilere TÜBİTAK bünyesinde görev veriliyor.” dedi.

Özel Burç Vural İlkokulu ve Ortaokulu Müdürü Ramazan Başol ise okul olarak Adana’nın en başarılı öğrencilerine hizmet ettikleri için çok mutlu olduklarını söyledi. Şu ana kadar 222 öğrencisinin farklı farklı alanlarda ödül aldığını belirten Başol, “Eğitim sadece test çözmek ve ezber yapmakla olmaz. Geçen yıl 128 öğrencimiz üniversite sınavına girdi ve hiç biri açıkta kalmadı.” diye konuştu.