Kahramanmaraş  genelinde 9 okulun ortaklığında yürütülen “Kahramanmaraş Çocuk Oyunları” başlıklı e-Twinning projesi son hızıyla devam ediyor.

Projeyle ilgili bilgi veren Proje Ortaklarından Akedaş İlkokulu Sınıf Öğretmeni Cihangir Uygun "Günümüzde çocukların artan teknoloji bağımlılığı, azalan sosyal ilişkileri ve değişen zaman geçirme alışkanlıkları dikkate alınarak hazırlanan projemiz kapsamında şubat ayından başlanarak birçok geleneksel oyun çocuklara tanıtıldı ve hem ailelerin katılımıyla hem de çocuklar tarafından oynandı. Bu sayede çocukların teknolojik oyunlardan bir nebze de olsa uzaklaşması, geleneksel oyunları tanıması ve sosyal olarak daha verimli zaman geçirmeleri sağlandı. Proje kapsamında Bezirganbaşı, Körebe, Hımbıl, Longur longur, Mendil kapma, Yağ satarım bal satarım, Yerden yüksek, Yakan top, Çuval yarışı, Yumurta yarışı, Halat çekme gibi oyunlar oynatıldı." dedi. Cihangir Uygun şu ifadeleri kullandı:

"Ayrıca proje kapsamında proje ortağı sınıflar birbiriyle kardeş okul oldu ve her sınıf kardeş okulu için topaç boyama etkinliği yaparak boyadığı topaçları kardeş okuluna gönderdi. Proje kapsamında yaşlılar haftası etkinlikleri de unutulmadı. Yaşlılarla sohbetler edilerek onların çocukluklarında oynadıkları oyunlar dinlendi ve bu oyunlar da oynandı."

Proje web sayfası: https://cocukoyunlari46.blogspot.com

Proje youtube hesabı: https://www.youtube.com/channel/UCUaif2V_oKxbgTKxExLrEvA

Proje instagram hesabı: https://www.instagram.com/kahramanmarascocukoyunlari/

Proje facebook hesabı: https://www.facebook.com/profile.php?id=100064307524505