Kahramanmaraş ve ilçelerinin geleneksel konutları Okt. Dr. Cavit Polat'ın kaleminden kitaplaştı. 
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nden Okt. Dr. Cavit Polat, geleneksel konutlarda belirlenen 80 farklı mimari süsleme özeliğinin etraflıca incelenerek kayıt altına alındığını ve yorumlanmasının yapıldığını söyledi. "Geleneksel Kahramanmaraş Konutları" kitabını 4 yılda tamamladığını belirten Polat, "Kahramanmaraş’ta geleneksel konutlarının ekonomik, sosyal ve kültürel şartlara bağlı olarak süsleme kültürü üzerine birçok sonuç elde edilmiştir. Çalışma sonunda geleneksel Kahramanmaraş konutlarının üslup ve teknik olarak birbirine benzer anlayışlarla yapıldığı görülüyor. Süslemeler iç mimariden ziyade daha çok cephe düzenlemeleri üzerinde görülmektedir. Sayısal olarak üzerinde çalışma yapılan cephe süslemeleri 46 addettir. İç oda düzenlemelerinde toplam süsleme sayısı ise 30 adettir" dedi.
Dulkadiroğlu Belediyesinin bir kültür hizmeti olarak basılan kitap 4. Kahramanmaraş Kitap Fuarın'da okuyucularıyla buluştu.
Yazarın daha öncesinden Kahramanmaraş kültürüne ait "Maraş Bibliyografyası", "Eski Maraş’ta Meslekler" ve "Osmanlıdan Günümüze Maraş’ta Bakırcılık" kitapları da bulunuyor.
(HLL-Y)