Pandemi sürecinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde bilgisayarı ve interneti olmayan öğrencilerin Eğitim Bilişim Ağı (EBA)’ya erişimini sağlamak için EBA Mobil Araçları ve EBA Destek Sınıfları oluşturan eğitim dostu Göksun Belediyesi, bu kez de ilçedeki başarı oranını artırmak adına 8. ve 12. Sınıflar için Kazanım Değerlendirme Testleri bastırdı.


Başkan Aydın ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Şeref Akpınar arasında imzalanan protokol ile test kitapçıkları okul müdürlerine teslim edildi. İlçe genelindeki 17 Ortaokulda toplam 756 öğrenci LGS (Liseye Geçiş Sınavı), 13 Lisede ise toplam 785 öğrenci TYT (Temel Yeterlilik Sınavı) için Kazanım Değerlendirme Testleri yapılmış olacak.

Göksun’da eğitimin bir adım öteye götürülebilmesi ve öğrencilerin başarılarına katkı sağlanması adına bütün imkânları seferber ettiklerinin altını çizen Başkan Aydın, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Göksun Belediyesi olarak, 2014 yılında itibaren Eğitim Dostu Belediyecilik anlayışı ile yürüttüğümüz eğitim faaliyetlerimize ilçe milli eğitim müdürlüğümüz işbirliğinde devam ediyoruz. Eğitimin uzaktan yapıldığı Koranavirüs salgını sürecinde de öğrencilerin EBA’ya erişimini sağlamak için ilçe milli eğitim müdürlüğümüz işbirliği ile 2 adet EBA Mobil Araç ve 3 adet EBA Destek Noktası Bilişim Sınıfı kurarak öğrencilerimizin hizmetine sunmuştuk. Şimdi ise ilçemizde sınavlara girecek olan ortaokul son sınıf ve lise son sınıf öğrencilerimize yönelik Akademik Başarıyı Arttırmak için planladığımız Kazanım Değerlendirme Testlerinin basımı gerçekleştirdik. Sınavlara hazırlanan 8. ve 12. Sınıf öğrencilerimize ilçe milli eğitim müdürlüğümüz koordinesinde her ay bir test olmak üzere 3 farklı Kazanım Değerlendirme Testi uygulanacak. Bu testlerinin uygulanıp, değerlendirilmesiyle okullarımız ve öğrencilerimizin eksik konu ve kazanımları görmelerini ve buna göre de çalışma planlarını revize ederek sınavlar öncesi hazırlıklarını daha sağlıklı yapmalarını hedefliyoruz.”


Başkan Aydın, Göksun Belediyesi olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bütün imkanlarını öğrenciler için seferber etmeyi sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

Başkan Aydın’a desteklerinden dolayı teşekkür eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Şeref Akpınar’da, son destekle birlikte öğrencilerin kendilerini ölçme ve değerlendirme imkanına kavuştuğunu söyledi.