Göksun Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ve Duygu İnşaat işbirliği ile Göksun Kahramanmaraş bölünmüş yol çalışmaları güzergahındaki tünel inşaatlarında çalışa işçiler için "Geçici Ustalık Yetki Belgeli" eğitim kursu düzenleniyor.

Göksun Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, firmanın Kurucaova şantiyesinde düzenlenen kursun açılış töreninde yaptığı konuşmada, her alanda daha bilinçli, daha bilgili, yaptığı işin hem teorik hem de pratik boyutunu bilen ve bunu uygulan çalışanlara ihtiyaç olduğunu söyledi.

İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası ile mevzuat hükümlerinin ustalık belgesi olan personel çalıştırmayı zorunlu hale getirdiğine dikkati çeken Pehlivan, şunları kaydetti: "Bundan sonra yaptığımız işi daha bilgili ve bilinçli bir şekilde yapmak zorundayız. Bu hem yüklenici firmalar açısından hem de çalışanlarımız ve onların aileleri bakımından son derece önemli bir uygulama. Bizler ve yüklenici firmalarımız bir çalışanımızın dahi burunları kanasın istemeyiz. Bunun içinde çalışanlarımızın yaptıkları işin risklerinin ve o risklere karşı alınması gereken tedbirlerin farkında olması gerekiyor. İşte bunu sağlamak için tüm işçilerin eğitimden geçmesi ve sertifika almaları gerekiyor."

Pehlivan, tünelde bugüne kadar herhangi bir kazanın meydana gelmemesinin sevindirici olduğunu söyledi.

Göksun Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mustafa Yıldırımer ise betonarme demir, kalıpçılık ve çatıcılık eğitim kurslarını düzenlediklerini ve her kursun günlük 6 saat olmak üzere toplam 40 saat olduğunu belirtti.

Yıldırımer, açılan kurslarda 75 kişinin eğitim göreceğini kaydetti.