Göksun'da İlköğretim Haftası nedeniyle tören düzenlendi.

Kaymakam Ali Hamza Pehlivan, Göksun Yunus Emre İlkokulu'nda yapılan törende yaptığı konuşmada, hükümetin pek çok alanda olduğu gibi eğitim öğretin alanında da bütün imkanları seferber ettiğini söyledi.

Yeni okul temellerinin atıldığını ve mevcut okulların ise şartlarının iyileştirildiğini belirten Pehlivan, şunları kaydetti: "İlçemizde de bu faaliyetler artarak devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde 8 okulun temelini attık. Diğer yandan geçtiğimiz yıllarda temelleri atılan okullarımızın tamamlaması içinde çalışmalar aralıksız devam ediyor. Öğrenciler olmadan okulların tadı, tuzu ve neşesi olmuyor. Ama öğrenciler gelince okullarımız çiçek bahçesine dönüyor, neşeleniyor. Bizde bunun devamı için okullarımızı daha iyi koşullara getirmek için gayret ediyoruz."

Göksun'da eğitim öğretim kalitesinin her geçen gün arttığını ifade eden Pehlivan, bu başarıları aşağılara düşürmeden, mevcudu muhafaza edip daha da yükseklere taşıma için hep beraber çalışacaklarını belirtti.

Öğrencilerden kendilerine sunulan imkanları en iyi şekilde değerlendirmelerini isteyen Pehlivan, "İnşallah önümüzdeki yıllar başarı yüzdemiz daha yukarılarda olacak. Benim buna olan inancım tamdır" şeklinde konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Sait Şahin ise Göksun'da 62 tane okul ve bin 200 civarında öğrenci olduğunu bildirdi.

Daha sonra öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu, geçtiğimiz yıl SBS'de dereceye giren öğrenci velilerine de plaket verildi.

Törene, Askerlik Şubesi Başkanı Personel Yüzbaşı Ali Arı, Belediye Başkanı Ramazan Hurç, kamu kurum amirleri ile öğretmenler, öğrenciler ve velileri katıldı.